De Centrale - Istanbul Ekspres 2019

Koop de festivalpas voor de 5 concerten hier, voor slechts € 45,00

Opgelet: Fasil met Nev op 15 november 2019 is niet inbegrepen in het abonnement.


Voor informatie ga naar www.decentrale.be


Sertab

Sertab Erener doet waarschijnlijk een belletje rinkelen door haar winnende Eurosonghit 'Every way that I can' uit 2003, maar ze heeft nog veel meer in haar mars. Deze diva van de Turkse pop lanceerde na haar debuut Sakin Ol (1992) nog tal van geprezen Turkstalige platen.
Lees meer

 

Stéphane Galland & (The Mystery of) KEM ft. Levent Yildirim / BaBa ZuLa

Na 25 jaar Aka Moon heeft jazzdrummer Stéphane Galland niet heel veel meer te bewijzen. Zijn honger naar complexe ritmes bracht hem naar India, Afrika, het Midden-Oosten en weer terug. Met The Mystery of KEM integreert hij die verschillende ritmische roots in zijn geheel eigen muzikale taal.
Lees meer

 

Fasil met Nev

Tijdens de Ottomaanse periode weerklonk fasil in Turkse paleizen en gegoede huizen. Tegenwoordig is deze lichte klassieke muziek vooral te horen in Istanbulse restaurants. Want geen fasil zonder rakitafel. Op de fasilavond van Istanbul Ekspres treedt Nev aan, bekend van zijn vernieuwende sound die hem populair maakt bij zowel het Turkse als het niet-Turkse publiek.
Lees meer

 

Mehmed Erdem / Yeni Türkü

MEHMET ERDEM // TURKSE POP
De geliefde zanger Mehmet Erdem herken je aan zijn doorleefde muziek, lage warme stem en stralende charisma. Hij heeft vier albums op zijn naam en componeert soundtracks voor de Turkse cinema.

YENI TÜRKÜ // NUEVO CANCION
Na meer dan 3 decennia blijft Yeni Türkü één van de bekendste Turkse bands. Hun frisse combinaties van instrumenten en muziekteksten zorgen voor een breed scala, waarin je zowel Turkije hoort als de rest van de wereld.
Lees meer

 

Melihat Gülses

De Turkse zangeres Melihat Gülses staat bekend voor een veelkleurig repertoire dat bestaat uit neoklassieke, romantische en hedendaagse liederen. Op dit zondagse concert voegt ze dansmuziek zoals de tango toe.
Lees meer

 

Taksim Trio

Taksim Trio bestaat uit drie ronkende namen uit Istanbul. De muziek van deze virtuoze supersterren wordt gevoed door zowel gipsy als het geluid van de Bosporus, goed voor een eigentijdse interpretatie van Turkse traditionele muziek.
Lees meer

 

Pagina 1 / 1