Gentse Feesten - rondleidingen

Gentse Gidsen - Gent in 't Gents

Blijfde geere op d'uugte van de Gentsche actualiteit? Huurde geere oe dat geweest es in't joar stillekes? Gelijk geweunte beginnen we bij Romain en leggen weulder da onderweeg allemoal uit.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Kleur en licht in de zwart-witte stad

Op deze wandeling bekijken we Gent door een gekleurde glazen bril. Heel vaak kan je een religieus glasraam lezen als een moralistisch of stichtend stripverhaal.
Lees meer

 

Baravins - Een beetse si, een beetje la; ter zit were van alles in de kaba...

  • 22 juli 2019 - 23 juli 2019 - 24 juli 2019 - 25 juli 2019 - 26 juli 2019 - 27 juli 2019 - 28 juli 2019
  • Baravins
  • Genre: Wandeling - Rondleiding

Na een heerlijk, uitgebreid ontbijt in Baravins gaan we terug op stap om een onbekend, onbemind stukje Gent te (her)ontdekken. We krijgen dorst, honger en goesting en worden terug verwacht in Baravins om er te genieten van een uitgebreid aperitief.
Lees meer

 

Ons Gent, vroeger en nu - De Reep, nieuw waterleven in een historische omgeving

In Gent heropende een deel van de Nederschelde, gekend als de Reep. We ontdekken de geschiedenis van de rivier, maar ook Portus Ganda, waar ooit Gent ontstond, én de prachtige historische gebouwen. Koning Willem I vertelt waarom hij er zijn vaste stek kreeg: uit liefde voor Gent.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Zinnenprikkelend Patershol onder de loep

Patershol: een ministad in de stad. Ooit het Montmartre van Gent met zijn lichte wietgeur en onstuimige hippies. Vandaag een hippe woonbuurt waar, zodra de avond valt, prikkelende geuren van trendy eethuizen je naar binnen lokken.
Lees meer

 

Mieke Felix & Marleen Van Remoortere - Kahaani vertelwandeling in het Oud Begijnhof: Welig wijf zonder man

Vier begijnen vertellen over hun leven - in de 14de eeuw nadat één van hen op de brandstapel is gestorven - ten tijde van de Calvinistische Republiek in de 16de eeuw - of in 1873, wanneer ze allemaal moeten verhuizen.
Lees meer

 

Ons Gent, vroeger en nu - Het Zuid, van treinstation tot hippe buurt met RoomeR-ontdekking

We ontdekken het Zuidpark in Gent aangelegd in de jaren '30 van de vorige eeuw met prachtige vaak ongekende monumenten én de fries van het administratief centrum. Zijn er nog wilde dieren? Of een trein? We bezoeken het RoomeR-centrum en aperiteven er uitgebreid, een ontdekking.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Een Nerotische Wandeling

Weinig kunstenaars brachten Gent zo trefzeker en ludiek in beeld als geboren Gentenaar Marc Sleen. Een must voor al wie van Gent houdt, en deze stad eens wil zien door de ogen van Marc Sleen.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Fietstocht naar het Gentse Stadsbos

Binst de rondrit zijmme nie vies om een woordeke Gentsch te klappen. Omme stoppe leren weulder eulder een poar Gentsche uitdrukkingen.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Het visserijeiland

We ontdekken het verhaal en de evolutie van het Visserijeiland over een periode van de 7de eeuw tot vandaag. We vinden sporen van de bedrijvigheid in en rond het Sint-Baafsdorp, de scheepvaart, de handel en de nijverheid op en rond het Visserijkanaal, we komen Koningin Astrid tegen en Ferdinand Lousbergs.
Lees meer

 

Pagina 1 / 3