Literair ZomerliefBekende lezers kiezen een literair fragment dat hen raakte. Hun geliefde auteurs antwoorden. Kom luisteren naar hun gesprek over boeken, schrijvers, leven, lezen, zomer, dat wat raakt en blijft hangen. Nadien kunt u ook iets drinken in de wellustige binnentuin.

Elke dag nodigen we één schrijver en één bekende lezer uit. Beiden kiezen vooraf een fragment uit de wereldliteratuur dat hen bekoord of geraakt heeft. Deze fragmenten worden op voorhand tussen de auteur en de lezer uitgewisseld. Ze verschijnen eveneens op http://literairzomerlief.be, voor het publiek. Bij aanvang van het zomergesprek lezen de auteur en bekende lezer hun fragmenten voor. Daarop ontspint zich een gesprek over het waarom van de keuzes, over wat literatuur kan betekenen, over het onderwerp van de fragmenten, over de betrokken schrijvers, over het schrijven in zomertijd, over het lezen in zomertijd, over zomerlieven... , over alles wat zich spontaan aandient. Het gesprek duurt een uur, van 12 tot 13 uur, en kan alle richtingen uitgaan. De duo's meanderen waarheen ze willen, een moderator kanaliseert waar nodig. Nadien is er een receptie in de binnentuin van het academiegebouw.

 

Stadspaleizen

 • 14 december 2018 - 15 december 2018 - 21 december 2018 - 22 december 2018 - 28 december 2018 - 29 december 2018
 • Hotel D'Hane Steenhuyse
 • Genre: rondleiding

Maak kennis met de majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse. Kleurrijke salons, kunstig meubilair, weelderig behang en zinnenprikkelende muurschilderingen flitsen je tweehonderd jaar terug in de tijd.
Lees meer

 

Emrah Mahzuni - In het spoor van Mahzuni Serif

Lang geleden dat we nog eens een echte asik op het podium van De Centrale hadden … en een mooie prélude op ons Baglama Festival later dit seizoen (28 > 31 maart).
Lees meer

 

Circustheater Marco Solo - Marco Solo gaat op reis

Marco Polo was, net als Marco Solo een beroemde ontdekkingsreiziger. Reis mee met deze charmante jongleur en komiek op een vrolijke reis naar je fantasie.
Lees meer

 

Poppentheater Pedrolino (5+) De Kerstboom van Joeri

Joeri, een weeskind, woont met zijn oma aan de rand van het dennenwoud. Joeri is arm en zou graag voor de kerstdagen een kerstboom in huis hebben.
Lees meer

 

Neeka, Tom Theuns, David Munnely & Koen Garriau - Radio XMas

Dit pluralistisch schouwspel dompelt zowel platgedraaide kersthits als buitengewone wintersongs in een akoestisch sausje. De kalkoen denkt u er best zelf bij. Of juist niet.
Lees meer

 

Luk De Bruyker - Pappie, dagboek van het vergeten

In opdracht van het OCMW- Gent schreef theatermaker, acteur en columnist Luk De Bruyker het boekje "Pappie, dagboek van het vergeten" (te verschijnen naar aanleiding "Werelddag dementie" op 21 september 2017) .
Lees meer

 

Poppentheater met Pierke van Alijn (3+) Flipke Flap

 • 22 december 2018 - 26 december 2018
 • Huis Van Alijn
 • Genre: poppentheater - Kindertheater

Flipke heeft een grote mond en is van niets bang, een echte flapuit. In het park haalt hij allerhande kattenkwaad uit tot ergernis van agent Amedee.
Lees meer

 

Ayangil Ifâde Toplulugu UITVERKOCHT!

Hoofdact: Ayangil Ifâde Toplulugu

Ruhi Ayangil (kanun/ zang)
Baki Enis Balakbabalar (bendir/ zang)
Korkutalp Bilgin (tanbur/ zang)
Aslihan Eruzun Özel (kemençe)
Burak Malçok (ney)

Voorprogramma: Cumali (saz & zang)
Lees meer

 

Brutaal Jong - Sssst!!!(6-9 jaar)

 • 22 december 2018
 • Tinnenpot
 • Genre: kindervoorstelling - kindertheater

Ssst! Gaat over graag zien en vertrouwen hebben in elkaar. Over verzinnen en eerlijk zijn. En over gewoon zijn, maar toch ook speciaal.
Lees meer

 

Lejo - Lejo Kerstshow (4-8 jaar)

 • 22 december 2018 - 22 december 2018
 • Tinnenpot
 • Genre: kindertheater - kindervoorstelling

Lejo is dat vingerpoppetje met die oogjes. Hij is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en natuurlijk door zijn filmpjes op televisie, in Sesamstraat.
Lees meer

 

Pagina 1 / 10