Literair ZomerliefBekende lezers kiezen een literair fragment dat hen raakte. Hun geliefde auteurs antwoorden. Kom luisteren naar hun gesprek over boeken, schrijvers, leven, lezen, zomer, dat wat raakt en blijft hangen. Nadien kunt u ook iets drinken in de wellustige binnentuin.

Elke dag nodigen we één schrijver en één bekende lezer uit. Beiden kiezen vooraf een fragment uit de wereldliteratuur dat hen bekoord of geraakt heeft. Deze fragmenten worden op voorhand tussen de auteur en de lezer uitgewisseld. Ze verschijnen eveneens op http://literairzomerlief.be, voor het publiek. Bij aanvang van het zomergesprek lezen de auteur en bekende lezer hun fragmenten voor. Daarop ontspint zich een gesprek over het waarom van de keuzes, over wat literatuur kan betekenen, over het onderwerp van de fragmenten, over de betrokken schrijvers, over het schrijven in zomertijd, over het lezen in zomertijd, over zomerlieven... , over alles wat zich spontaan aandient. Het gesprek duurt een uur, van 12 tot 13 uur, en kan alle richtingen uitgaan. De duo's meanderen waarheen ze willen, een moderator kanaliseert waar nodig. Nadien is er een receptie in de binnentuin van het academiegebouw.

 

Poppentheater Pedrolino (5+) De Gouden Hamer

Pierke is op uitstap en komt op zekere dag terecht in een klein dorpje. Al vlug merkt hij dat de dorpelingen in angst leven.
Lees meer

 

Nêgar Boubân Solo + En Chordais - Nêgar Boubân Solo + En Chordais

Nêgar Boubân is een Iraanse muzikante, oedspeelster en musicologe uit Teheran.
En Chordais staat voor de tweede maal op het podium van De Centrale, nu met het programma ‘EXILE’. De geschiedenis van de mensheid is er een van migratie en van ballingschap.
Lees meer

 

Rabih Abou-Khalil Trio - Rabih Abou-Khalil Trio

De Libanese oed-speler en componist Rabih Abou-Khalil groeide op in het kosmopolitische Beiroet van de jaren 60 en 70. Na het uitbreken van de burgeroorlog verhuist hij in 1978 naar Europa, pendelend tussen Duitsland en Frankrijk. Samen met o.a. Anouar Brahem introduceert hij de klassieke Arabische oed in de hedendaagse jazz.
Lees meer

 

Stadspaleizen

  • 19 oktober 2018 - 20 oktober 2018 - 26 oktober 2018 - 27 oktober 2018 - 02 november 2018 - 03 november 2018
  • Hotel D'Hane Steenhuyse
  • Genre: rondleiding

Maak kennis met de majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse. Kleurrijke salons, kunstig meubilair, weelderig behang en zinnenprikkelende muurschilderingen flitsen je tweehonderd jaar terug in de tijd.
Lees meer

 

Vranke vrouwen

De theatervoorstelling VRANKE VROUWEN is gebaseerd op de biografieën van een aantal iconische vrouwenfiguren.
Lees meer

 

Comité Willem Bedankt - Boottocht en wandeling: In de sporen van Willem I

Unieke combinatie van gegidste boottocht en wandeling (Bootjes van Gent en Gentse Gidsen)
Lees meer

 

Cccomedy Avond

Comedy Avond door vzw BeSt (Belangengroep Stotterende mensen) ten voordele van Rode Neuzen Dag. Voorprogramma : mensen die stotteren brengen humor/stand-up.
Lees meer

 

TG Wuivend Riet - Pas de trois

Psychologisch drama over hoe relaties beginnen, (al of niet) werken, eindigen, en ... opnieuw beginnen.
Lees meer

 

Poppentheater met Pierke van Alijn (3+) De betoverde roos

  • 20 oktober 2018 - 27 oktober 2018
  • Huis Van Alijn
  • Genre: poppentheater - Kindertheater

De koninklijke tuinman wil de rozen snoeien maar prinses Imelda wil dat niet zien gebeuren! Sinds haar geliefde prins Floris door de boze tovenaar Tambana in een roos is betoverd, mag geen enkele roos in het land afgesneden worden. Kan Pierke de tovenaar verslaan en de bijzondere roos vinden?
Lees meer

 

Poppentheater Pedrolino (5+) Het Zwaard van Koning Arthur

Door een stom toeval komt Pierke terecht in Camelot, het kasteel van koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel.
Lees meer

 

Pagina 1 / 13