Sint-Jansfeest

 

Sint-Jansfeest

Een ‘best of’ van het Van Eyck-jaar voor jong en oud

Ook ten tijde van Van Eyck werd het Sint-Jansfeest gevierd. Met een vier dagen durend corona-proof festival zetten we de traditie verder. Het wordt een heuse ‘best of’ van het Van Eyck-jaar met concerten, expo’s, lezingen, workshops, culinaire festijnen, relaxen in een park dat voor de gelegenheid volledig in middeleeuwse sfeer baadt, … Ook de jongste Van Eyck-fans komen zeker aan hun trekken! Proef, feest, beleef als een bourgondiër

Middeleeuws feest in het park, ‘Party like it’s 1439!’

Van vrijdag tot zondag wordt het Astridpark aan de Lousbergskaai het kloppend hart van het Sint-Jansfeest! Het park wordt omgetoverd tot een middeleeuwse tuin. De perfecte plek om met je vrienden of familie af te spreken. Gezellig een glaasje drinken, Van Eyck-style streetfood, deelnemen aan een workshop van een Gentse maker, een concertje meepikken, … het kan er allemaal. Ook de allerjongsten zijn er welkom.

Gent Festival van Vlaanderen herneemt ‘Listen to the Lamb’

Op vrijdag en zaterdag verandert de Gentse binnenstad in een wonderbaarlijke muzikaal veelluik. Gent Festival van Vlaanderen brengt dan met Listen to the Lamb! een ode aan het Lam Gods. Dit alles verspreid over unieke locaties: de Vooruit, de Sint Jacobskerk, de Groenzaal, REST (Gentse Opera) en de tuin van het 18de eeuwse stadspaleis  Hotel d’Hane Steenhuyse. De op en top Gentse samenwerking was vorig jaar al eens te zien op de Bijlokesite en kon op heel wat belangstelling rekenen. Een tweede editie kon niet uitblijven.

Ook op het programma en zeker niet te missen

Jef Neve meets Lights on Van Eyck, Wouter Deprez brengt 'De werkelijke waarheid achter het Lam Gods', 'Het Mysterie Onthuld' van Taptoe's Erf brengt een figurentheaterstuk voor jong en oud. Er is ook nog de kleutertheatervoorstelling 'Het lam van Jan' door 4hoog en de groepsexpo 'Op eigen hout' onder de Stadshal, een initiatief van Kunstwerkt. Er zijn extra schoolvoorstellingen van 'Wa is da met da lam'. Tijdens de duur van het Sint-Jansfeest kan het bezoekerscentrum van de Sint Baafskathedraal ook laat in de avond bezocht worden!

 

Vree Wijs! Theater - regie van Johan Van Hoorde - Vrie Waaze Revue

 • 20 juli 2021 - 22 juli 2021 - 24 juli 2021 - 25 juli 2021
 • Scala
 • Genre: volkstheater - dans - muziek

Een leuke ontspannende namiddag of avond waarbij wij U verzekeren van showgehalte op hoog niveau!
Lees meer

 

Jo Decaluwe - Damiaan

Een persoonlijke visie op deze man van inzet, geloof, moed, tegenslag en succes...
Lees meer

 

The Lunatics - Improcomedy

 • 22 juli 2021 - 23 juli 2021 - 25 juli 2021
 • Tinnenpot
 • Genre: humor - comedy

The Lunatics uit Gent zijn sinds jaar en dag een vaste waarde in de improvisatiewereld.
Lees meer

 

Circo Daparro - De circustuin van Minnaert

 • 22 juli 2021 - 22 juli 2021 - 23 juli 2021 - 23 juli 2021 - 24 juli 2021 - 24 juli 2021 - 25 juli 2021 - 25 juli 2021
 • Circo Daparro
 • Genre: humor - kindervoorstelling

Unieke setting met een circusfacade zoals weleer: korte circusvoorstelling gevolgd door een parcours van workshops, een dodensprong en een uniek filmfragment.
Voor de jongeren tussen 5 en 14, maar ook voor jonge volwassenen die als groep een wijs en bindend moment willen ervaren.
Lees meer

 

Patrice Daparro - De zes Staties van het circus

 • 22 juli 2021 - 23 juli 2021 - 24 juli 2021 - 25 juli 2021
 • Circo Daparro
 • Genre: Humor - Theater

Ludieke educatieve miniwandeling die vertelt over de troeven en facetten van het circus en hierbij de relatie legt met Gentbrugge
Lees meer

 

Michaïl Bezverkhni, Sergio Agreda De Ro, Jo Decaluwe e.a. - Een... Mattheus Passie

 • 22 juli 2021 - 23 juli 2021 - 24 juli 2021 - 25 juli 2021
 • Tinnenpot - Balkonzaal
 • Genre: theater - muziektheater

Michaïl Bezverkhni – viool, Sergio Agreda De Ro – altviool, Stefaan Bataille of Zhaina Kydyrova – cello, Alexandria Leoniva – viool, Olga Zolotareva of Emmanuel Crombeen – viool, Jo Decaluwe – woord, Elif Korkmaz – kostums.
Lees meer

 

Koen De Cauter met Lamoral -

Koen De Cauter kan als geen andere Belgische muzikant verschillende muziekstijlen die thuishoren op Place Musette bij elkaar brengen…
Lees meer

 

Huisorkest Les amis de Derek -

Met Rony Verbiest op accordeon, sax en mondharmonica, Hans Van Oost op gitaar, Mario Vermandel op contrabas en Tony Gyselinck op drums.
Lees meer

 

Isabelle A en band -

Ze werd geboren als Isabelle Adam in de Gentse volkswijk De Muide. In 1990 werd haar nummer “Hé lekker beest” een grote nummer één-hit.
Lees meer

 

Sofie - I Love You

Pop, jazz, funk & soul. Dat is Sofie. Een eerlijke en creatieve artieste die steeds haar eigen weg volgt.
Lees meer

 

Pagina 1 / 7