Ciné PrivéKORTFILMFESTIVAL & MEER

14 – 17 MAART 2019

CAMPUS – NIEUW GENT

Het rondtrekkende filmfestival Ciné Privé strijkt opnieuw vier dagen neer in Nieuw Gent! Op het programma staan kortfilms en animatiefilms van veelbelovende filmmakers uit binnen- en buitenland. Enkele films zijn van gevestigde waarden, maar vooral jong talent staat centraal. Op Ciné Privé krijgen ze niet alleen de kans hun werk te vertonen, maar kunnen ze bovendien op speeddate met experts uit alle hoeken van de filmwereld om hen verder op weg te helpen in hun carrière.

Nieuw Gent krijgt als wijk ook opnieuw een glansrol in deze festivaleditie. Het kloppende hart van het festival is CAMPUS, het buurtatelier in de De Pintelaan dat vier dagen lang niet alleen wordt omgetoverd tot cinema, maar ook tot podium voor lokaal talent uit de buurt. Zo kun je op zondag 17 maart onder andere het uitbundige kinderkoor Mais Quelle Chanson, de jonge acteurs van Larf! en een dansspektakel van de Buffalo Dance Academy van de KAA Gent Foundation komen bewonderen. Ook de kinderen van de lokale afdeling van de Academie voor Beeldende Kunst tonen hun kunsten en je kunt tijdens het festival smullen van het lekkers van het lokale buurthuis Bij Pino.

Ciné Privé is kortom zoveel meer dan enkel kortfilms. Het festival zorgt vier dagen lang voor een bruisende broeihaard van creatief talent en plezier in een bloeiende Gentse wijk!

Voor meer info zie http://cineprive.be/nl/ 

     Donderdag 14 & zondag 17 maart: gratis

Poppentheater met Pierke van Alijn (3+) - Meneerke Pieteleerke

 • 26 februari 2020 - 29 februari 2020
 • Huis Van Alijn
 • Genre: poppentheater - kindervoorstelling

Meneer Van de Velde is op korte tijd van een lieve man in een norse brompot verandert. Hij kan niets meer verdragen.
Lees meer

 

Stadspaleizen

 • 28 februari 2020 - 29 februari 2020 - 06 maart 2020 - 07 maart 2020 - 13 maart 2020 - 14 maart 2020 - 20 maart 2020 - 21 maart 2020 - 27 maart 2020 - 28 maart 2020
 • Hotel D'Hane Steenhuyse
 • Genre: rondleiding

Maak kennis met de majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse. Kleurrijke salons, kunstig meubilair, weelderig behang en zinnenprikkelende muurschilderingen flitsen je tweehonderd jaar terug in de tijd.
Lees meer

 

Michalis Kouloumis Trio + Marcel Râmba & The Brussels Balkan Orchestra - Fiddlers on the move #5

Michalis Kouloumis Trio brengt traditionele muziek uit Griekenland, Cyprus, Turkije en de Balkan, vermengd met eigen materiaal, soulvolle improvisaties en veel experimenten.


De Roemeense violist Marcel Râmba speelt als solist bij o.a. het ‘Romanian National Mures Artistic Ensemble’, het Transsylvanische Romafest Ensemble en de Jakab Attila Gypsy Band.
Lees meer

 

t Lindecoulisken - Horrorscoop

 • 28 februari 2020 - 29 februari 2020 - 01 maart 2020 - 06 maart 2020 - 07 maart 2020 - 08 maart 2020 - 09 maart 2020 - 13 maart 2020 - 14 maart 2020 - 15 maart 2020
 • Sint-Godelievezaal
 • Genre: Humor - Theater - Volkstoneel

Als de beste vriend van een begrafenisondernemer besluit zich voor dood te houden om zijn echtgenote voorgoed van haar verslaving aan horoscopen en het paranormale af te helpen, lijkt dit aanvankelijk te lukken. Tot een controleur van het ministerie verschijnt op het verkeerde ogenblik...
Lees meer

 

Masters on the move (#FOTM5) - Fiddlers on the move #05

Nu al de absolute apotheose van ons festival. Zo goed als bijna alle lesgevers op het podium tijdens een uniek “Masters on the Move” concert.
Lees meer

 

Poppentheater Pedrolino - Circus zonder Clown (5+)

In het circus Farinelli wordt men plotseling geconfronteerd met de geheimzinnige verdwijning van clown Oskar, de ster van het circus. Pierke moet natuurlijk op zoek gaan...
Lees meer

 

Vrije Voeten Danstheater - Trekvogels (8+)

Trekvogels is een dansvoorstelling over de kracht van de groep en vertelt een verhaal van hoop, avontuur en de drang om te overleven.
Lees meer

 

Strograss + 'Lies & Jeroen' - The big folk 'n' Irish night #05

Zet u schrap voor twee geweldige muzikale acts op het podium van De Centrale. Voor het 5de jaar op rij organiseren we dit magische folkevenement. Dit jaar staan 'Strograss' en 'Lies & Jeroen' op het podium.
Lees meer

 

De Schedelgeboorten - In 't echt

De Schedelgeboorten brengen een losse greep uit hun repertoire waarin zij de ellende van het dagelijkse bestaan bezingen op een manier dat je er helemaal gelukkig van wordt.
Lees meer

 

Poppentheater met Pierke van Alijn (3+) - Koning Nobbel

 • 07 maart 2020 - 14 maart 2020
 • Huis Van Alijn
 • Genre: poppentheater - kindervoorstelling

De Koning is ziek. Als de Koning weigert om een vrouwtje hout te laten sprokkelen in het koninklijk park, tovert zij een “knobbel” op zijn neus.
Lees meer

 

Pagina 1 / 6