Ciné PrivéKORTFILMFESTIVAL & MEER

14 – 17 MAART 2019

CAMPUS – NIEUW GENT

Het rondtrekkende filmfestival Ciné Privé strijkt opnieuw vier dagen neer in Nieuw Gent! Op het programma staan kortfilms en animatiefilms van veelbelovende filmmakers uit binnen- en buitenland. Enkele films zijn van gevestigde waarden, maar vooral jong talent staat centraal. Op Ciné Privé krijgen ze niet alleen de kans hun werk te vertonen, maar kunnen ze bovendien op speeddate met experts uit alle hoeken van de filmwereld om hen verder op weg te helpen in hun carrière.

Nieuw Gent krijgt als wijk ook opnieuw een glansrol in deze festivaleditie. Het kloppende hart van het festival is CAMPUS, het buurtatelier in de De Pintelaan dat vier dagen lang niet alleen wordt omgetoverd tot cinema, maar ook tot podium voor lokaal talent uit de buurt. Zo kun je op zondag 17 maart onder andere het uitbundige kinderkoor Mais Quelle Chanson, de jonge acteurs van Larf! en een dansspektakel van de Buffalo Dance Academy van de KAA Gent Foundation komen bewonderen. Ook de kinderen van de lokale afdeling van de Academie voor Beeldende Kunst tonen hun kunsten en je kunt tijdens het festival smullen van het lekkers van het lokale buurthuis Bij Pino.

Ciné Privé is kortom zoveel meer dan enkel kortfilms. Het festival zorgt vier dagen lang voor een bruisende broeihaard van creatief talent en plezier in een bloeiende Gentse wijk!

Voor meer info zie http://cineprive.be/nl/ 

     Donderdag 14 & zondag 17 maart: gratis

Poppentheater Pedrolino - De Betoverde Fee (5+)

Een sprookjesachtig verhaal in vier bedrijven …
De grootvader van Pierke zit in zware moeilijkheden : hij kan zijn huishuur niet meer betalen en dreigt uit zijn woning gezet te worden.
Lees meer

 

Mahala Rai Banda

Met hun opzwepende zigeunerfunk zijn de Roemeense "roots rockers" van Mahala Rai Banda een graag-geziene band op de podia van concertzalen en festivals.
Lees meer

 

Stadspaleizen

  • 18 oktober 2019 - 19 oktober 2019 - 25 oktober 2019 - 01 november 2019 - 02 november 2019 - 08 november 2019 - 09 november 2019 - 15 november 2019 - 16 november 2019 - 22 november 2019 - 23 november 2019 - 29 november 2019 - 30 november 2019
  • Hotel D'Hane Steenhuyse
  • Genre: rondleiding

Maak kennis met de majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse. Kleurrijke salons, kunstig meubilair, weelderig behang en zinnenprikkelende muurschilderingen flitsen je tweehonderd jaar terug in de tijd.
Lees meer

 

Poppentheater met Pierke van Alijn (3+) - Vrouwtje Annemijn

  • 19 oktober 2019 - 26 oktober 2019
  • Huis Van Alijn
  • Genre: poppentheater - kindervoorstelling

De fruitoogst is gelukt. Vrouwtje Annemijn is blij want nu kan ze, net als andere jaren, appels en peren uitdelen aan de kinderen.
Lees meer

 

Poppentheater Pedrolino - Lycantropus en het Lam (5+) als aanloop naar het “Van Eyck-jaar” 2020

Naar aanleiding van het vijfentwintigjarig bestaan van Poppentheater Pedrolino creëerde het gezelschap deze bijzonder productie rond Jan Van Eyck, Joost Vijd en het ontstaan van het beroemde schilderij “het Lam Gods” en dit ook als aanloop naar het “Van Eyck-jaar” 2020.
Lees meer

 

Een ontroerende theaterproductie van Fast-Forward - Romeo & Julia

Romeo en Julia zijn verliefd. Hun families haten elkaar. Romeo kiest voor Julia. Julia kiest voor Romeo. En nu?
Lees meer

 

Het Geheim van de Zingende Toren (5+)

Prins Richard zou graag trouwen met prinses Miranda. Voor haar onderneemt hij, samen met zijn knecht Pierke, een lange, verre reis. Maar als hij voor het paleis staat van de vader van de prinses, koning Francesco, wacht hem een grote teleurstelling…
Lees meer

 

Astrid Callens - Si & La, over het leven en omstreken

Voor deze muzikale conference plukt Astrid Callens ideeën en gedachten uit het leven van mensen (M/V/X) en van dieren. Zij maakt u niet slimmer dan u nu al bent, maar u zal ten minste weten dat Nederlands een wereldtaal is en dat het leven omstreken heeft. En si en la.
Lees meer

 

Les violons de Bruxelles ft. Tcha Limberger - In het spoor van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli

Breng Tcha Limberger, Renaud Crols, Alexandre Tripodi, Renaud Dardenne en Sam Gerstmans samen en je hebt Les Violons de Bruxelles!
Lees meer

 

Dabké Night

De eerste editie van Dabké Night in De Centrale belooft een groot feest te worden. Dabké dans wordt met de dag populairder - door de opzwepende ritmes en energieke klanken is het moeilijk om te blijven stil zitten.
Lees meer

 

Pagina 1 / 11