De CentraleMichalis Kouloumis Trio + Marcel Râmba & The Brussels Balkan Orchestra - Fiddlers on the move #5

Michalis Kouloumis Trio brengt traditionele muziek uit Griekenland, Cyprus, Turkije en de Balkan, vermengd met eigen materiaal, soulvolle improvisaties en veel experimenten.


De Roemeense violist Marcel Râmba speelt als solist bij o.a. het ‘Romanian National Mures Artistic Ensemble’, het Transsylvanische Romafest Ensemble en de Jakab Attila Gypsy Band.
Lees meer

 

Masters on the move (#FOTM5) - Fiddlers on the move #05

Nu al de absolute apotheose van ons festival. Zo goed als bijna alle lesgevers op het podium tijdens een uniek “Masters on the Move” concert.
Lees meer

 

Vrije Voeten Danstheater - Trekvogels (8+)

Trekvogels is een dansvoorstelling over de kracht van de groep en vertelt een verhaal van hoop, avontuur en de drang om te overleven.
Lees meer

 

Strograss + 'Lies & Jeroen' - The big folk 'n' Irish night #05

Zet u schrap voor twee geweldige muzikale acts op het podium van De Centrale. Voor het 5de jaar op rij organiseren we dit magische folkevenement. Dit jaar staan 'Strograss' en 'Lies & Jeroen' op het podium.
Lees meer

 

Karsu - Europe Tour

Karsu staat symbool voor de nieuwe generatie. Een generatie die gelooft in de kracht van diversiteit en samenwerking. Van jongs af aan is zij gefascineerd door het samenbrengen van verschillende mensen, meningen en culturen, om daarmee tot een harmonieus geheel te komen. Dat klinkt ook door in haar muziek.
Lees meer

 

#AFF20 - Samedi cinema/ Un fils - Afrika Filmfestival Gent - Openingsavond

Officiële opening.
In een kleine stad in het noorden van Senegal willen twee jonge fanatieke cinefielen, Baba en Sembene, dolgraag een film zien op het grote scherm van hun plaatselijke bioscoop voordat die voorgoed de deuren sluit.
Lees meer

 

#AFF20 - Icyasha/Ellen (The Ellen Pakkies story) - Afrika Filmfestival Gent

De film begint bij de moord en vertelt, parallel aan de ontwikkelingen erna, hoe de moeder tot haar daad kwam. De rechtszaak kreeg destijds veel media-aandacht. Ellen Pakkies is nu een van de voorvechters in de strijd tegen drugs en bendegeweld in Cape Flats, een wijk in Kaapstad met veel armoede en criminaliteit.
Lees meer

 

#AFF20 - Chambre no. 1/Subira + Lisette Ma Neza - Afrika Filmfestival /thema-avond Gender (Belmundo)

In kamer nr. 1 van het Bangui Community ziekenhuis wachten tien vrouwen op hun "verlossing". Pijn, melancholie en vreugde wisselen elkaar af. Een portret van de Centraal-Afrikaanse Republiek en haar vrouwen, die met hun vitaliteit elke tegenslag overwinnen.
Lees meer

 

#AFF20 - E'ville/Congo Lucha + concert Dikwan - Afrika Filmfestival - Congo-special naar aanleiding van 60 jaar onafhankelijkheid

Film:
Welkom in E'ville, of Elisabethville, de stad die in 1966 werd omgedoopt tot Lubumbashi. Filmmaker Nelson Makengo neemt de kijker mee op een introspectieve reis langs de verlaten ruïnes van een sportfaciliteit van de Gécamines-mijn.

Concert:
Door de muzikale stijl van Dikwan (Erickson) kan men de warmte van de zon, de gezelligheid en de feestelijke geest van zijn land voelen. De diversiteit en de mix van zijn muziek is terug te vinden in de rumba-rock maar ook in de latino-wereldmuziek en traditionele afro-muziek.
Lees meer

 

Necdet Kaya - Ster van de Turkse popfolk

Necdet Kaya komt met zijn meest geliefde liedjes naar Gent! De populaire Turkse zanger wordt door specialisten in de Turkse volksmuziek gezien als één van de beste nieuwe stemmen in het genre.
Lees meer

 

Pagina 1 / 2