De Centrale

 

Mathieu Charles - Giovanni Baudonck - Nawel Kalbi - Sergej Lopouchanski - Sumaya Chekkali - Slam Aleikum Culture Shock Day #1

Slam Aleikum is een platform voor woordkunst in al haar vormen: slam poetry, comedy, storytelling, ... en een open podium voor nieuwe jong talent.
Lees meer

 

Exodus ft. Ùrsula Moreno - YUSTE - Gent Flamencofestival

‘Exodus’ is niet alleen een muzikale, maar ook een sociale dialoog. Alle muziekgenres én landen hebben een exodusgeschiedenis als gemeenschappelijke factor.
Lees meer

 

Antonio Lizana Quintet en Myrddin - YUSTE - Gent Flamencofestival

In première op YUSTE-GENT FLAMENCO – Myrddin & Antonio Lizana delen voor het eerst samen het podium!
Lees meer

 

Irene Álvarez "Los Misterios de Rosario" - YUSTE - Gent Flamencofestival

Rosario La Mejorana behoorde tot een generatie danseressen rond de vorige eeuwwisseling die een revolutie teweegbracht in de flamencodans.
Lees meer

 

Jesús Méndez - YUSTE - Gent Flamencofestival

Jésus Méndez is nu al een veelgevraagd artiest. Hij zette zijn eerste stappen in de internationale scene als zanger bij het gezelschap van Gerardo Nuñez. Daarnaast deelde hij ook al het podium met grote namen als Jose Merce, El Torta, Terremoto, Capullo, Rancapino en Fernando de la Morena.
Lees meer

 

Dirk Van Wittenberghe - Het Spaans Kasteel - Historische Wandeling in 3D

  • 10 september 2021 - 11 september 2021 - 12 september 2021
  • Herberg Macharius
  • Genre: historiek - uiteenzetting

Dirk Van Wittenberghe maakt een (virtuele) wandeling door dit Spaans Kasteel. In deze historische wandeling in 3D poogt hij aan de hand van digitale maquettebeelden en archiefbeelden het Spaans Kasteel terug op te roepen in het huidige stadsbeeld.
Lees meer

 

Asuncion Pérez - Dansworkshop Aires Por Cantinas

Danseres Asuncion Pérez, beter bekend als 'Choni', is de jongste jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire artiesten van de huidige flamencoscène.
Lees meer

 

Jan Van Liefferinge "Caminando" - YUSTE - Gent Flamencofestival

Alejandro Villaescusa (zang), José El Titi Ligero (zang), Elena La Grulla (dans), Joaquin Muñoz “Er Kini” (dans), Jan Van Liefferinge (gitaar)
Lees meer

 

Asunción Pérez 'Choni' "Reencuentro" - YUSTE - Gent Flamencofestival

Asunción Pérez ‘Choni’ (dans), Alicia Acuña (zang), Raúl Cantizano (gitaar en draailier) en Antonio Montiel (trompet en percussie)
Lees meer

 

Raúl Cantizano "Flamenco Extendido" - YUSTE - Gent Flamencofestival

Raúl Cantizano (° 1973, Sevilla) is gekend om zijn vernieuwende en bij momenten opzienbarende aanpak. Hij staat in Spanje al meer dan 15 jaar in de kijker omwille van zijn experimenten in het spoor van John Cage. Hij speelt op geprepareerde gitaren (cf. de geprepareerde piano’s van John Cage), gebruikt loops, vertragingen en andere effecten, en gebruikt ook wel eens een ventilator om zijn gitaar te bespelen.
Lees meer

 

Pagina 1 / 2