De CentraleEmre Gültekin meets BrahmaKhyapa - Baul meets Saz

Emre Gültekin werd geboren in België en brengt een repertoire in de geest van de asik's, Anatolische troubadours die van dorp tot dorp trokken om er hun liederen te zingen.
Lees meer

 

ft. Dj Tudo + Roland, Steven De Bruyn & Bart Maris - The Polar Project - #1 Amazones

In de Braziliaanse Amazone en Cerrado strijden sterke inheemse vrouwen op gevaar voor eigen leven voor hun voortbestaan en het klimaat.
Lees meer

 

Majid Bekkas' Afro Gnawa Jazz ensemble

Majid Bekkas is een van de eersten die de klassieke gnawa uit de traditie tilde om de stap te zetten naar een meer eigentijdse muziekbeleving, niet zelden in samenwerking met muzikanten met uiteenlopende achtergronden.
Lees meer

 

L'HAAL (Khalid Benghrib & Hassan Boussou)

Ghent Gnawa Festival focust niet enkel op muziek. Met L'HAAL presenteren we een hedendaagse danscreatie van de Marokkaanse choreograaf Khalid Benghrib waarin het universum van de gnawadans verder wordt uitgediept.
Lees meer

 

Hamid El Kasri & Karim Ziad

Hamid El Kasri werd geboren in Ksar El Kebir in 1961 in het noorden van Marokko. Hij werd vanaf zijn zevende al ingewijd in de wereld van de gnawa door de maalems Alouane en Abdelouahed Stitou.
Lees meer

 

Kenan Erer

Istanbul is een beetje vanalles. Een beetje van het (Midden) Oosten maar ook een beetje van het Westen. Kenan Erer danst op deze brug die deze culturen verbindt. Zijn “Bosporus Beats” zweven tussen opzwepende indierock en kruidige psychedelica.
Lees meer

 

Ender Balkir

Ender Balkir, één van de belangrijkste zangers in het Turkse volksmuziekgenre van de afgelopen jaren, trok volop de aandacht van het publiek met de liedjes die hij zong in tv-series...
Lees meer

 

Mahala Rai Banda

Met hun opzwepende zigeunerfunk zijn de Roemeense "roots rockers" van Mahala Rai Banda een graag-geziene band op de podia van concertzalen en festivals.
Lees meer

 

Een ontroerende theaterproductie van Fast-Forward - Romeo & Julia

Romeo en Julia zijn verliefd. Hun families haten elkaar. Romeo kiest voor Julia. Julia kiest voor Romeo. En nu?
Lees meer

 

Les violons de Bruxelles ft. Tcha Limberger - In het spoor van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli

Breng Tcha Limberger, Renaud Crols, Alexandre Tripodi, Renaud Dardenne en Sam Gerstmans samen en je hebt Les Violons de Bruxelles!
Lees meer

 

Pagina 1 / 3