De CentraleLa Panda Revolution de la Mala Hireba! - Rumbaristas

‘Rumbaristas’ zorgt er in 2019 voor dat de wielerklassiekers gegarandeerd zuiders gekleurd worden… Begin maart strooit het gestoorde viertal zijn titelloze debuutalbum in het rond.
De ‘mesti zo new style’ band rond de Spaanse - Aragonese rumbero Will y Fuego (Amparanoia, La KinkyBeat ), de Frans - Siciliaans - Poolsemulti - instrumentalist Thomas Morzewski (Orchestre International du Vetex) en het spitse avantgarde Think of One - duo Roel Poriau (drums, percussie) en Thomas de Smet (bas) wil daarmee mensen glimlachend doen heupwiegen tussen Borgerhout, Barcelona, Catania en Calais…
Lees meer

 

Mehdi Nassouili ft. Abir El Abed - Gnawa Night

Mehdi Nassouli behoort tot de top van het gnawa-genre, voortvloeisel van de wereldberoemde West-Afrikaanse slavenmuziek. Deze jonge guembri-speler uit het zuidwesten van Marokko, is afkomstig uit Taroudant, een stad die bekend staat om de diversiteit van haar muzikale erfgoed.
Lees meer

 

SHKOON + afterparty DJ EZ

Ameen, Thorben en Maher ontmoetten elkaar toevallig in Hamburg. Hoewel ze totaal verschillende muzikale achtergronden hebben, voelden ze meteen dat er een sterke creatieve connectie was toen hun project Shkoon ontstond. Ze ontwikkelden al snel een eigen sound door Arabische toonladders te mixen met traditionele folk en klassieke harmonische structuren.
Lees meer

 

Oriental Party - dance acts + live music + party

De Arabische danscultuur bestaat al eeuwenlang. Reeds op heel jonge leeftijd worden kinderen aangemoedigd om te bewegen op de ritmische tonen van de Arabische muziek.
Lees meer

 

Grup Tini ft. Özge Öz Erdogan & Yasar Erdogan - 10 jaar Grup Tini: Ode aan de Turkse Volksmuziek

Voor het 10de jaar op rij al – wat vliegt de tijd - zorgt Grup Tini voor een avondvullend muzikaal programma in de Turbinezaal van De Centrale. Grup Tini brengt een programma met traditionele Anatolische volksmuziek.
Lees meer

 

Okkupeerder CD release + Support A school called Tribe - UAF - Urban Art Festival

Rhythm Naturals en De Centrale brengen met deze 7e editie van UAF opnieuw een gevarieerd jongerenprogramma. Op het programma staan concerten, een aantal cross-over danscreaties, de Vlaamse pre-selecties van de internationale End Of the Weak Belgium MC battle, BOTY - BeatBox Battle Of The Year, workshops en enkele presentaties van cultureel ondernemerschap.
Top of the bill is de finale van de MNM Urbanice Battle Of Talents op zaterdag 04 mei. De 10 finalisten tonen op UAF het beste van zichzelf tijdens een live uitzending van MNM Urbanice vanuit De Centrale.
Lees meer

 

MNM Urbanice battle of talents * End of the weak Belgium - UAF - Urban Art Festival

MNM, Rhythm Naturals en De Centrale zoeken urban talent.

Dansen, zingen, slam poetry,...Heb jij een urban talent? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Schrijf je in via mnm.be/urbanice
Lees meer

 

Boty * Beatbox battle of the year - UAF - Urban Art Festival

Acht Belgische beatboxers zullen het opnemen tegen acht beatboxers van over de hele wereld. Over wie het juist gaat kunnen we nu nog niet zeggen. Wat we wel al kwijt kunnen is dat deze battle een van de grootste tot nu toe zal zijn!
Lees meer

 

Rachele Andrioli & Rocco Nigro - Rachele Andrioli & Rocco Nigro

Helemaal uit de punt van de hak van de laars van Italië komen ze: Rachele Andrioli & Rocco Nigro. De traditionele melodieën uit de regio Salento vertalen ze naar hun persoonlijke eigentijdse sounds.
Lees meer

 

America Brito & His Band Survivor - Globalicious #05

  • 07 juni 2019
  • De Centrale
  • Genre: wereldmuziek - reggae - funk

GLOBALICIOUS
Globalicious is een uniek cultureel evenement en een global grooves party. Filosoof-auteur Bleri Lleshi (aka DJ Bruselo) lanceerde het Globalicious-concept met succes in zijn thuisstad Brussel en liet de formule overwaaien naar Gent, waarbij lokale én internationale artiesten en DJ's diverse muziekgenres brengen, van cumbia en balkan tot arabesque en global funk, van coupe décalé over hiphop, dancehall, reggae, dabke en zoveel meer ...
Lees meer

 

Pagina 1 / 1