De CentraleCigdem Aslan & Tahir Palali | Ulas & Harus Ozdemir - Mystic Music Of the Alevi / Mystieke muziek van de Alevieten

Een belangrijk onderdeel van het alevitisme komt tot uiting in de alevitische poëzie en liederen. Dichters, zangers en musici worden onder alevieten hoog aangeslagen en volksmuziek is bijzonder populair.
Lees meer

 

Maurizio Geri Swingtet - Djangofollies

Het repertoire van dit Swingtet is stilistisch geïnspireerd door de zigeunertradities van de Elzas, de muziek van Django Reinhardt en hedendaagse ontwikkelingen binnen de Gipsy jazz. De muzikale inhoud geeft het geheel een hedendaagse dimensie, terwijl het (akoestisch) instrumentarium eerder een nostalgisch retrogevoel oproept.
Lees meer

 

Jokke Schreurs Quartet - Djangofollies

Wannes Van de Velde is vooral in Vlaanderen bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen (denk maar aan Walter Heynen) een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven.
Jokke Schreurs wil met zijn kwartet dit minder bekend aspect van Wannes Van de Velde speciaal belichten
Lees meer

 

Samir Fighil (NL), Tutu Puoane, Derek Otte (NL) , Ben Norris (GB) & BRZZVLL - Nuff Said #07

Nuff Said. Wereld in beweging. Al 10 jaar lang podium vol stad. Tussen mainstream en underground, vol jong talent en internationale namen. Met elke maand een rits kwaliteit. Be it comedy, literatuur, muziek, spoken word,... Telkens vakkundig ingekapseld door de jungle hazers van BRZZVLL en chef d'orchestre (en ondertussen tot Antwerps stadsdichter gepromoveerde) Maud Van Hauwaert.
Lees meer

 

Slam Poetry Night - Rap Battle Show - Word Wa(a)r Cypher Night II

WORD WA(a)R brengt 'battle theater'. Een groep van Vlaamse en Nederlandse rappers en dichter brengen voorgeschreven teksten tussen historische en hilarische figuren zoals bijvoorbeeld: Monsanto vs De Organische Boer, Pro vs. contra Cannabis, Hitler vs Jezus of Antwerpen vs. Gent. Het is ‘recht in je smoel poëzie’ met een humoristische inslag en kritische ondertoon.
Lees meer

 

Dizzy Mandjeku & Alé Kuma - de PALENQUE a MATONGE

Op het podium zorgen Congolese en Columbi- aanse muzikanten opnieuw voor een origineel swingend concert.
Lees meer

 

La Panika - Darmadan

Met een titel die verwijst naar de ultieme chaos, de oerknal, zet La Panika een daverend tweede album neer. Ontelbare ontmoetingen hebben deze Macedonisch-Bulgaarse, Franco-Belgische formatie gemaakt tot wie ze zijn. Hun traditioneel gypsy repertoire uit het Zwarte Zee gebied is onderhevig aan invloeden uit West-Europa en maakt hier en daar een zijsprong naar Turks-oriëntaalse muziek.
Lees meer

 

diverse artiesten - Fastival #03 (20u) / 3violin 3os (21u)

20u00 Panelgesprek over ‘vasten’ in verschillende religies, vandaag de Christelijke traditie(s)
Met Luc van Looy (bisschop), Ira Goldberg (rabbijn) en Ahmed Azzouz (inspecteur islamitische godsdienst). Moderator Jonas Slaats.

21u00 3 violin 3os = Klemen Bracko trio – Bojan Cvetrežnik Trio – Barja Drnovšek trio
Lees meer

 

Diverse artiesten - Jasmijn Lootens, Hester Bollen & Lofoten Cello Duo

(20:30) Jasmijn Lootens

(21:00) Hester Bollen

(22:00) LOFOTEN CELLO DUO
Lees meer

 

Tcha Limberger & Zygia - Tcha Limberger & Zygia

20:30 Tcha Limberger
21:30 ZYGIA (Kyriakos Gouventas & Perikles Papapetropoulos)
Lees meer

 

Pagina 1 / 2