De Centrale - Istanbul EkspresDeze negende editie van het Istanbul Ekspres festival is opnieuw even verscheiden als de stad zelf is. Alle facetten zitten in het programma vervat. Het bruisende leven van de metropool in de songs van Can Bonomo, Kalben en Göksel. De nostalgie naar het Istanbul van de jaren 30, toen de salons welig tierden, in de muziek van Gaye Su Akyol. Het uitbundig feesten en dansen tijdens de Fasil avond. De rijke Ottomaanse traditie bij Incesaz en de smeltkroes van culturen in de festivalproductie Bright Bridges, waarbij Turkse, Roemeense en Belgische muzikanten elkaar vinden.

Het leven van een wereldstad op maat van een muziekpodium. Muziek die ontroert, beroert en doet dansen. Hoşgeldiniz!


Diverse artiesten - Istanbul Ekspress Festivalpas

Koop de Festivalpas voor slechts 30 euro!
Lees meer

 

Can Bonomo / support: Eda Baba

 • 14 november 2018
 • De Centrale
 • Genre: Turkse Indiepop - Istanbul Ekspres

Er lijkt niets te zijn dat Can Bonomo niet doet. Hij begon als muziekproducer en radio-dj en deed tv-werk bij MTV. Hij schrijft columns in literaire magazines, heeft twee dichtbundels op zijn palmares en kan ze nog illustreren ook.

Als support een akoestische set van Eda Baba, die naast haar indieband Eski Bando timmert aan haar solocarrière.
Lees meer

 

Kalben / Göksel

Zangeres Göksel bezorgt Turkse popmuziek een retro kantje. Al meer dan twintig jaar scheert deze diva hoge toppen. Haar songs behoren inmiddels tot het Turkse collectieve geheugen, met het nummer Sabir als all time favorite.

Met haar originele mix van folk, indie en akoestische pop is de Turkse singer-songwriter Kalben een sensatie in Istanbul.
Lees meer

 

Fasilavond met Istanbul Roman Sen Grup

Op dit fasilconcert geniet je traditiegetrouw van heerlijke mezze en raki – oftewel Turkse hapjes en de nationale Turkse drank.
Lees meer

 

Derya Yildirim & Grup Simsek / Gaye Su Akyol / Kenan Erer

 • 17 november 2018
 • De Centrale
 • Genre: Anatolische psychpop en -rock

Derya Yildirim & Grup Simsek is stevig op weg om Turkijes nieuwste popsensatie te worden. Denk aan psychedelische saz-melodieën, een strakke ritmesectie en hypnotiserende orgeldeuntjes.

In de Istanbulse underground straalt Gaye Su Akyol krachtig aan het firmament. Akyol verweeft de Turkse traditionele muziek uit haar jeugdjaren.

Kenan Erer danst op de brug die deze culturen verbindt. Zijn “Bosporus Beats” zweven tussen opzwepende indierock en psychedelisch kruid.
Lees meer

 

Foyer Matinee: Incesaz

Bij het Istanbulse Incesaz weerklinkt een gelaagde rust en helderheid, als het water in de Bosporus. Al vijftien jaar lang combineert het gezelschap Ottomaanse instrumenten als tanbur en kemençe met gitaar en contrabas.
Lees meer

 

Tulp vertelt

 • 18 november 2018 - 18 november 2018
 • De Centrale
 • Genre: Muzikale vertelling - Kids

"Tulp vertelt" is een voorstelling van Hilde De Clercq (vertelling, zang, oosterse percussive) & Osama Abdulrasol (qanoen, projecties) voor kinderen van 6 tot 11 jaar en hun familie.
Lees meer

 

Bright Bridges met Tcha Limberger

 • 18 november 2018
 • De Centrale
 • Genre: Turks - Roemeens - Festivalcreatie

Gipsyviolist Tcha Limberger heeft een blijvende honger naar nieuwe melodieën. Voor Bright Bridges verzamelt deze telg uit de beroemdste manouchefamilie van België een aantal uitstekende Roemeense en Turkse muzikanten rond zich.
Lees meer

 

Pagina 1 / 1