Gentse Feesten Ticketing 2019

Voordelen Uitbureau

Graag zetten wij nog even de voordelen van een samenwerking met Uitbureau op een rijtje:
Uw klanten worden vlot geïnformeerd over het culturele, sport- en vrijetijdsaanbod, op het moment dat zij dat willen en via het kanaal dat zij verkiezen.
Uitbureau voorziet in een infobalie, telefonisch onthaal en website met online ticketshop.
6 dagen op 7 bereikbaar. Openingsuren van maandag tot en met vrijdag doorlopend open van 10u30 tot 17u00 en op zaterdag doorlopend open van 10u30 tot 16u00!
Tijdens de Gentse Feesten 10 dagen op 10! Speciale openingsuren tijdens de Gentse Feesten: doorlopend open van 11u00 tot 18u00.

Ligging op het kruispunt van de culturele en commerciële as, dé Veldstraat.
Vriendelijke en professionele bediening naar de klanten toe.
Vlotte betalingsmogelijkheden (cash, visa/mastercard, bancontact of per overschrijving), zowel online als telefonisch als aan de balie.
De klant kiest zelf of hij al dan niet e tickets (via mail) wenst, de tickets komt afhalen of ze per post wil opgestuurd krijgen.
Een uitgebreide collectieve promotiecampagne (drukwerken, promo-acties, sociale media, nieuwsbrieven).
Rapporten met verkoopcijfers worden automatisch ingesteld - iedereen krijgt driedagelijks een verkooprapport doorgestuurd, vanaf 14 dagen voorafgaand aan de Gentse Feesten zal u dit dagelijks ontvangen. Zo kan u mooi de verkoop mee volgen. 

Promotie: Uitbureau zet een diverse en verzorgde promotiecampagne op met o.a.:

Ons MagaZien&Horen, de XL editie voor de Gentse Feesten op 10.000 exemplaren: elke voorstelling wordt kort uitgelegd en krijgt ruimte voor een foto (indien u de productiefiche doorstuurt op ten laatste 29 april!)
Website – digitale nieuwsbrieven – Facebook - Instagram
*** voor opname in het officiële Gentse Feestenmagazine neemt u best contact op met Hilde Vande Velde bij dienst feesten en evenementen, bereikbaar op het nummer 09/269 46 40 of via mail hilde.vandevelde@Gent.be ***

Voorwaarden

Reservatiekosten
De reservatiekosten zijn gebaseerd op het basistarief in eerste categorie, voor alle lagere categorieën of kortingstarieven wordt dezelfde reservatiekost aangerekend.
De netto ticketprijs is het bedrag dat u als organisatie wil ontvangen na afrekening
• Voor voorstellingen met een netto ticketprijs van of kleiner dan 7,50 euro rekenen wij een reservatiekost van 1,00 euro aan.
• Voor voorstellingen met een netto ticketprijs vanaf 8 euro rekenen wij een reservatiekost van 1,50 euro aan.
• Voor voorstellingen met netto ticketprijs vanaf 20 euro rekenen wij een reservatiekost van 2,00 euro aan.
In al onze externe communicatie vermelden wij steeds de ticketprijs inclusief reservatiekosten. Gelieve dat ook te doen.
Wanneer u de productiefiche verstuurt, vervangt deze een contract, met goedkeuring van onze verkoopsvoorwaarden

Raadpleeg hier onze verkoopsvoorwaarden

Belangrijk bij het doorsturen van de productiefiche

De productiefiche is voor ons een belangrijk instrument om uw voorstelling(en) vlot te kunnen inputten in ons ticketingsysteem, op de website en het MagaZien&Horen.
De productiefiche kan u invullen onderaan deze info pagina. Mogen wij vragen deze zo volledig en nauwkeurig mogelijk in te vullen.
Graag rekening houden met volgende punten:
• Bij kinder- en familievoorstellingen is het verplicht een minimumleeftijd te vermelden. Ook bij andere voorstellingen mag u steeds een minimumleeftijd aangeven, zo kunnen we de klanten voldoende informeren indien zij kinderen zouden meebrengen. Ook maximum leeftijden zijn handig.
• Het einduur van een voorstelling is voor veel klanten van groot belang. Uit ervaring weten we dat klanten vaak een theaterbezoek plannen tijdens een avondje uit (theater gecombineerd met pleinoptreden, etentje of zelfs meerdere voorstellingen per dag). Het is voor hen dus interessant te weten of hun vooropgestelde programma ook in tijd haalbaar is.
• Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers: informeer ons of de zaal uitgerust is voor rolstoelgebruikers. Soms zijn er speciale plaatsen voorzien, is er een lift voorzien of is er zaalpersoneel dat kan helpen. 
• De prijzen op de productiefiche vult u in exclusief reservatiekosten!
• Vermeld in uw communicatie steeds de prijs inclusief reservatiekost.
• Indien u andere prijzen hanteert aan de avondkassa, gelieve die ook door te geven. Zo kunnen wij het publiek voldoende informeren.
• Van zodra de productiefiche verzonden is, mail je beeldmateriaal (1 kwalitatieve + evt. een extra foto voor op de website in vierkant formaat bijvoorbeeld 500x500 pixels) en de uitgebreide tekst van de voorstelling door naar info@uitbureau.be
Bij ontvangst van de productiefiche mailen wij u een bevestiging binnen de 3 dagen. Dit is ons bewijs van ontvangst. Ontvangt u geen mail ter bevestiging, neem dan zeker contact op met ons!
• Na het aanmaken van de productie, krijgt u de link naar uw pagina op de Uitbureau website doorgemaild ter controle. Geen enkele voorstelling gaat in verkoop zonder uw toestemming en na controle van de juistheid van de informatie (mits de deadlines gerespecteerd worden). We streven ernaar in verkoop te gaan op 1 juni! Indien u vroeger van start wil kan dat ook.

Uitpas korting en omruilvoordelen

Een Gentse spaarkaart voor maar ook een kortingskaart voor mensen in armoede. Een kaart zonder stigmatiseren, gewoon tonen aan onze balie en de klant betaalt slechts 20% van de totaalprijs van het ticket. Bovenop de 20% van de ticketprijs die de klant betaalt legt Stad Gent 40% bij. Dus concreet: iemand wil een ticket kopen van 10 euro (incl. reservatiekost) – de klant betaalt aan onze balie 2 euro, de Stad Gent betaalt 4 euro bij… , de organisatie geeft dus een korting van 40%. De Uitpas korting wordt steeds berekend op het basistarief (niet op kortingstarieven).

Vele huizen en organisaties doen hier reeds aan mee, maar cultuur is meer dan het huidige aanbod. Vele kleine organisatoren kunnen deze korting niet aanbieden, en er is ook een technisch verhaal erachter. Toch vinden wij dat deze pashouders ook voor de Gentse Feesten activiteiten met deze korting zouden moeten krijgen. Deze pas is individueel en tickets aan dit kortingstarief kunnen enkel gekocht worden aan de balie bij ons (dan wordt hun kaart hier ingescand). Het systeem is zo opgezet dat zij slechts 1 ticket kunnen aan dit kortingstarief voor één bepaalde voorstelling. De voorstellingen die hieraan willen mee participeren zullen ook een icoon krijgen in ons Magazine.

Naast de kortingskaart zijn er ook ‘gewone’ uitpassen, die worden aangekocht aan 5 euro en geven de mensen de mogelijkheid punten te sparen, deze punten kunnen ze dan omruilen voor een gratis ticket of een gadget, ook altijd leuk om deze punten te kunnen omruilen. Je beslist zelf hoeveel gratis tickets je wil geven, dit is allemaal instelbaar. Deze voordelen kunnen bijvoorbeeld ook een koffie of consumptie zijn na de voorstelling, of een gadget. Jullie kunnen ook een vaste uitpas korting bieden aan klanten in plaats van de klassieke leeftijdskortingen bijvoorbeeld.

Deze omruilvoordelen worden ook meegenomen in de Uitpas nieuwsbrieven en is dus zo ook extra promotie voor jullie.
Via het Uitbureau is het dus mogelijk om mee te stappen in het Uitpas verhaal, wij kunnen deze korting registeren in de Uitpas database en kunnen uw tegemoetkoming van de Stad recupereren.
Vanaf januari 2018 zijn ook de gemeenten Merelbeke en Destelbergen aangesloten bij het Uitpas systeem. Hierdoor bereikt u een nog breder publiek door de Uitpas korting aan te bieden. 

Je geeft ons gewoon aan of je hierin wil meestappen, en wij doen het nodige, alles wordt netjes geregistreerd en is achteraf te bewijzen.
Indien jullie nog bijkomende vragen hebben kunnen die altijd gesteld worden per mail via uitpas@stad.gent 
Wenst u nog meer info over de werking van een Uitpas klik hier

Communicatie - het MagaZien&Horen


Iedere organisator die op tijd intekent (voor 29 april  12u00), krijgt een plaats in ons MagaZien&Horen #26, dat uitkomt op 8 juni.
Dit magazine is gratis en wordt gedrukt op 10.000 exemplaren. Iedere voorstelling krijgt ruimte voor een foto (zwart-wit) en een korte voorstelling.

Deadline

Indien u in het MagaZIEN&HOREN wenst te komen, dienen we alles te ontvangen ten laatste op 29 april 2019!

Schrijf hier in!Uitbureau Gent

Veldstraat 82B
9000 Gent

Openingsuren

ma-vrij van 10u30 tot 17u00
zat van 10u30 tot 16u00
Gesloten op zon- en feestdagen.

Sluitingsdagen 2019

maandag 22 april
woensdag 1 mei
donderdag 30 mei
maandag 10 juni
donderdag 15 augustus
vrijdag 16 augustus
vrijdag 1 november
maandag 11 november
woensdag 25 december