New Orleans aperitiefconcert: Norbert Detaeye SoloNorbert Detaeye beweegt zich in de jazz- en blueswereld sinds 1965, en was van 1966 tot 1987 pianist / zanger bij de legendarische Jeggpap New-Orleans jazzband, in die dagen het huisorkest van de Honky Tonk Jazzclub in Dendermonde. .

Daarnaast ontpopte Detaeye zich als een prominent gospelvertolker, trad op met heel wat zwarte gospel-diva’s, en nam in 1995 een cd op met “religious songs” waarvoor opnamen in New-Orleans werden gemaakt met het koor van Rev. Lois Dejean.

Maar ook in zijn geliefde geboortestad Gent wordt hij als musicus hoog gewaardeerd. Zo kreeg hij in 2002 de medaille van erkentelijkheid voor zijn “veelzijdige veidiensten als zanger/pianist en zijn muzikaal en sociaal talent...” in 2006 de tweejaarlijkse Gilbert Van Geertprijs voor o.m. de “zeer authentieke manier waarmee hij bezig is met de roots van de jazzmuziek en de vele historische invloeden die aan de grondslag liggen van de hedendaagse jazz..En in november2008 werd hij gelauwerd met een “Gents Handje”.