Gentse Feesten Wandelingen/fietstocht/rondleidingen

Baravins - Het andere, onbekende Gent

  • 14 juli 2018 - 15 juli 2018 - 16 juli 2018 - 17 juli 2018 - 18 juli 2018 - 19 juli 2018 - 20 juli 2018 - 21 juli 2018 - 22 juli 2018
  • Baravins
  • Genre: Fietstocht - wandeling - rondleiding

Na een uitgebreid ontbijt gaan we wandelen in de voetsporen van monniken, plantenkenners en boekenwurmen. We ontmoeten meerminnen en watergeesten, havenbazen en dokwerkers, vergeten kolonies en verre bestemmingen. We zien verleden en heen samenkomen en daar krijgen we dorst van...
Lees meer

 

Gentse Gidsen - 175 joar Gentsche Feeste in onze Gentse moedertaal

De Feesten, zoals wij die vandaag kennen, werden voor het eerst georganiseerd in 1843. Wij vertellen over beroemde attracties, artiesten, clowns, liedjeszangers, cafés, koorddansers en andere halsbrekers, dompteurs en "schamateurs", poppenspelers en komieken.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Duivels, toverheksen, spoken en executies te Gent (in 't Gents)

Duivels waren er overal in de middeleeuwen denk aan het Geraard de Duivelsteen. Toverheksen vlogen in de 16de en 17de eeuw rond in het Gentse. Men geloofde echt in het bestaan van kwade vrouwen die alles konden verwoesten. Een wandeling voor mensen die tegen een stootje kunnen!
Lees meer

 

Gentse Gidsen - "Gent van den vijand bevrijd"

November 1918 staan de geallieerde legers ten westen van Gent. Komt er aan 4 jaar Duits schrikbewind en bezetting een einde? We vertellen hoe de Gentenaars deze laatste dagen van de "Groote Oorlog" beleefden en hoe de bevrijders met een enorme zucht van opluchting onthaald werden.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - "Steenrijk, dus hoog en droog en ... buiten schot !"

Waar ligt de oorsprong van onze rijke schat Nederlandse gezegden, uitdrukkingen of spreekwoorden? Geen nood. Via deze Gravensteenwandeling komen alvast een aantal ervan zo praktisch en zo visueel weer tot leven dat je ze ongetwijfeld nooit meer zal vergeten.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Gent in 't Gentsch

Blijfde geere op d'uugte van de Gentsche actualiteit? Huurde geere oe dat geweest es in 't joar stillekes? Gelijk geweunte beginnen we bij Romain en leggen weulder da onderweeg allemoal uit.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - #Me Too - Vrouwen in Gent, van hertogin tot hoer!

We volgen allerlei vrouwen in Gent op hun eeuwenlange zoektocht naar kansen om te studeren, te werken, hun talenten te ontplooien, gelijkberechtiging en waardering te verkrijgen. Nu is dat eindelijk (bijna) gelukt!!
Lees meer

 

Gentse Gidsen - North Sea Port - Fietsen langs het kanaal Gent-Terneuzen

Bulk en containers, loodsen en kranen, kolen en metaal, turf en potgrond, oliën en kerosine, gist en zout, cars en trucks en nog veel meer. We fietsen langs de bedrijven aan beide zijden van het kanaal. Hoe ontstond, groeit en evolueert de haven van Gent?
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Met de fiets naar het buitenland

Je moet geen kunstenaar zijn om te ervaren wat een eenvoudige, rustige, landelijke omgeving met je doet. Overtuig je zelf en neem deel aan onze fietstocht in de idyllische Leiestreek rond Gent.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Van vlees en bloed

Op deze wandeling leren we wat de textielarbeider in de 19de eeuw at en wat de keukenmeiden klaar maakten bij de katoenbaronnen,hoe de beenhouwersgilde zich heeft aangepast aan de noden van deze tijd. Biefstuk, kotelet, sosiessen, spek, koevoet en boelie...Mag het iets meer zijn?
Lees meer

 

Pagina 1 / 2