Kindertheaterfestival Spekken

Spekken, een kleurrijk en smekkelijk kindertheaterfestival!
De data voor de Paaseditie zijn bekend: vanaf (Paas)maandag 2 april tot en met vrijdag 6 april 2018

"Horen jullie in de verte de Paasklokken reeds? Wij wel, dusdat wil zeggen dat ook Spekken Paaseditie eraan komt! Zoet theater voor dekinderen tijdens de eerste week van de paasvakantie.

Wie komt er zoal op bezoek deze week? Wel wat dacht je van:De Gruffalo’s, Vos en Haas, Nijntje, Meneer Mol, Aadje Piraatje… Toch eenkleurrijke bende, niet?

Elke dag voorstellingen voor kinderen, kleuters en peutersin theater Tinnenpot. Voorafgaand aan elke voorstelling schilderen de kinderenhun eigen eitje om de paasboom mee kleur te geven?"

 

Poppentheater Pedrolino (5+) De Kip met de Gouden Eieren

Boer Nelis is arm maar eerlijk. Hij woont samen met zijn vrouwtje op een hoeve waar hij dag en nacht moet werken voor een hongerloon. Nelis droomt ervan rijk te zijn zoals de baron van het dorp.
Lees meer

 

Stadspaleizen

  • 21 september 2018 - 22 september 2018 - 28 september 2018 - 29 september 2018 - 05 oktober 2018 - 06 oktober 2018 - 12 oktober 2018 - 13 oktober 2018 - 19 oktober 2018 - 20 oktober 2018 - 26 oktober 2018 - 27 oktober 2018 - 02 november 2018 - 03 november 2018
  • Hotel D'Hane Steenhuyse
  • Genre: rondleiding

Maak kennis met de majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse. Kleurrijke salons, kunstig meubilair, weelderig behang en zinnenprikkelende muurschilderingen flitsen je tweehonderd jaar terug in de tijd.
Lees meer

 

MÂÄK KOJO (20 JAAR MÂÄK!) - Spirituele dialoog tussen rootsmuziek en avant-garde

Sinds enkele jaren combineert MÂÄK op bijna bovennatuurlijke wijze blaasinstrumenten, percussie en zang in tal van fijne muzikale projecten die diverse populaire tradities afwisselen met gedurfde avant-garde en improvisatie.
Lees meer

 

Jalal Chekara, Edsart Udo De Haes & Amsterdams Andalusisch Orkest - FLAMENCO ANDALUSI

Jalal Chekara (Granada, Tetuan) wordt als een muzikale bruggenbouwer gezien tussen flamenco en Arabo Andalus.
Lees meer

 

STRAF!

Een benefiet evenement tvv OBRA|BAKEN en Villa Voortman in het Oud Gerechtshof Gent. Gevarieerd programma met 61 kunstenaars, literatuur, beeldende kunst, podiumkunsten, muziek, met medewerking van de Gentse Musea, SMAK, MSK, Historische Huizen, Huis van Alijn, Museum Dr. Guislain, Designmuseum, STAM, Universiteitsmuseum, MIAT, Poëziecentrum Gent, cirQ en Radio Begijnenstraat.
Lees meer

 

MUSIKA - Een ontmoeting tussen muziek en beeldende kunst.

uSiKa is een unieke samenwerking tussen het Museum voor Schone Kunsten Gent en Intercultureel Muziekcentrum De Centrale. Het project brengt twee verschillende kunstvormen – muziek en beeldende kunst – samen. Shalan Alhamwy en Ehsan Yadollahi verklanken een deel van de MSK-collectie. Zo kan je als bezoeker de collectie op een andere manier beleven.
Lees meer

 

Daan Hugaert - Gouden Tanden

Daan Hugaert herneemt ‘Gouden Tanden’ na 6 succesvolle voorstellingen in het voorjaar op 3 verschillende kerkhoflocaties in Gent. Alles was snel volgeboekt. Wie het gemist heeft krijgt 6 nieuwe kansen op 3 zondagen in september an ’t gruut kirkhof!
Lees meer

 

Poppentheater Pedrolino (5+) De Geest van het Gravensteen

In de duistere middeleeuwen leeft Gent en omgeving in angst voor de boze tovenaar Microbius, die kwaad sticht waar hij maar kan. Graaf Philips van het Gravensteen doet beroep op de dappere ridder Roderik, die er in slaagt Microbius gevangen te nemen.
Lees meer

 

Globalicious #03 FT. Dzidzolie

Globalicious is een uniek cultureel evenement en een global grooves party. Filosoof-auteur Bleri Lleshi (aka DJ Bruselo) lanceerde het Globalicious-concept een tijd geleden met succes in zijn thuisstad Brussel en laat de formule nu overwaaien naar de fiere stede Gent.
Lees meer

 

Helena Maes, solisten, dameskoor Muzamies o.l.v. Jos Vanden Abeele - Musical in Concert

  • 30 september 2018
  • Scala
  • Genre: operette - muziek klassiek

Een bruisende namiddag met veel musicalfragmenten. Een audiovisueel spektakel met de Gentse sopraan HELENA MAES, samen met vier jonge talentvolle solisten...
Lees meer

 

Pagina 1 / 13