Kindertheaterfestival Spekken

Spekken, een kleurrijk en smekkelijk kindertheaterfestival!
De data voor de Paaseditie zijn bekend: vanaf (Paas)maandag 2 april tot en met vrijdag 6 april 2018

"Horen jullie in de verte de Paasklokken reeds? Wij wel, dusdat wil zeggen dat ook Spekken Paaseditie eraan komt! Zoet theater voor dekinderen tijdens de eerste week van de paasvakantie.

Wie komt er zoal op bezoek deze week? Wel wat dacht je van:De Gruffalo’s, Vos en Haas, Nijntje, Meneer Mol, Aadje Piraatje… Toch eenkleurrijke bende, niet?

Elke dag voorstellingen voor kinderen, kleuters en peutersin theater Tinnenpot. Voorafgaand aan elke voorstelling schilderen de kinderenhun eigen eitje om de paasboom mee kleur te geven?"

 

Cabaret Gentse Leute - De kolderbrigade - Zot Lowietje en de ontvoering

  • 18 juli 2018 - 20 juli 2018 - 21 juli 2018 - 22 juli 2018 - 23 juli 2018 - 07 september 2018 - 08 september 2018 - 09 september 2018
  • Kring Heilig Hart
  • Genre: Theater - volkstoneel

De kolderbrigade was een Vlaamse komische politiereeks van de BRT uit 1980, onder regie van Etienne D'Hooghe en Romain Deconinck. En word nu in een toneelstuk verwerkt voor de Gentse Feesten 2018 onder regie van Chico
In elke aflevering trachtte Commissaris Kolder (Patrick Wolters) Adrie (Iris DeVriendt) met de hulp van zijn twee hulpinspecteurs Gaston & Leo (Chico en domi claerhoudt) een moordzaak op te lossen.
Lees meer

 

Houtjetouwtje - Vos en Haas in gevaar (4 tot 10 jaar)

Haas leest een prachtig sprookjesboek. Terwijl zij droomt van een prins die haar komt redden, wil Vos met haar spelen. Maar Haas is diep verzonken in haar verhaal en stuurt Vos naar Ever. Ever weet wel iets spannends om de aandacht van Haas te trekken. Als dat maar goed gaat!
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Met de fiets naar het buitenland

Je moet geen kunstenaar zijn om te ervaren wat een eenvoudige, rustige, landelijke omgeving met je doet. Overtuig je zelf en neem deel aan onze fietstocht in de idyllische Leiestreek rond Gent.
Lees meer

 

Theater act-it - Kwartet

Man, vrouw, liefde, haat, macht, sex en psychologische oorlogsvoering in een fantastisch scenografisch kader. 'Kwartet' van de Oostduitse schrijver Heiner Müller (1929) is een duister stuk ( hier in een vertaling Sam Bogaerts ) en een bewerking van het bekende boek Les Liaisons dangereuses.
Lees meer

 

Kama en Seele - "EINDELIJK"

" Weiger te lachen met minderwaardige grappen,
hoed u voor namaak en investeer in een Belgisch product -
Kamagurka & Herr Seele, 40 jaar ervaring! "
Lees meer

 

Jo Decaluwe - Och hiere God

Profane Guust is een leuke en ondeugende man die zalig sterft... Mevrouw Misere met haar prachtige perenboom komt over als een verrassend mirakel...
Lees meer

 

Lieven Debrauwer en Marc Maes - From Broadway à Paris

  • 18 juli 2018 - 20 juli 2018
  • Tinnenpot
  • Genre: Theater - Cabaret - Franse Chansons

Lieven Debrauwer en Marc Maes voeren u mee naar Parijs, op zijn Frans of op zijn Engels, hoe Hollywood en Broadway Parijs zagen en erover zongen.
Lees meer

 

Tine Vandenbussche - L'amour c'est fou!

  • 18 juli 2018 - 19 juli 2018
  • Tinnenpot
  • Genre: Theater - Cabaret - Franse Chansons

Een muzikaal verhaal waarin een accordeon, Parijs en de liefde elk een hoofdrol spelen. Een cabaret voorstelling over Franse chansonnières. Edith Piaf ontbreekt uiteraard niet, deze ontdekkingstocht gaat veel verder - Juliette Gréco en Mistinguee, allemaal fantastische chansons ,..Valentine Delaboite laat zich begeleiden door haar vaste compagnon, de accordeon !
Lees meer

 

Ann Lemaitre, Carine Stevens - Door Dik En Dun!

Herneming van 2013 op algemene aanvraag. Lijvige ontboezemingen van een Gentse comédienne waar de kiloootjes doorheen het stuk de rode draad vormen.
Lees meer

 

Circo Daparro - Goatuan ? Kameroad Schoaveling; redder van het Gensche Dialect ?

Goatuan is een komische interactieve Gentse les ingevoerd door burgemeester Ontmont teneinde de stad te behoeden voor de volledige teloorgang van het stadsdialect. Een stad zonder taal verliest immers zijn identiteit. En met het verdwijnen van een taal verdwijnt een mentaliteit.
Lees meer

 

Pagina 1 / 15