Kindertheaterfestival Spekken

Spekken, een kleurrijk en smekkelijk kindertheaterfestival!
De data voor de Paaseditie zijn bekend: vanaf (Paas)maandag 2 april tot en met vrijdag 6 april 2018

"Horen jullie in de verte de Paasklokken reeds? Wij wel, dusdat wil zeggen dat ook Spekken Paaseditie eraan komt! Zoet theater voor dekinderen tijdens de eerste week van de paasvakantie.

Wie komt er zoal op bezoek deze week? Wel wat dacht je van:De Gruffalo’s, Vos en Haas, Nijntje, Meneer Mol, Aadje Piraatje… Toch eenkleurrijke bende, niet?

Elke dag voorstellingen voor kinderen, kleuters en peutersin theater Tinnenpot. Voorafgaand aan elke voorstelling schilderen de kinderenhun eigen eitje om de paasboom mee kleur te geven?"

 

Stadspaleizen

Maak kennis met de majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse. Kleurrijke salons, kunstig meubilair, weelderig behang en zinnenprikkelende muurschilderingen flitsen je tweehonderd jaar terug in de tijd.
Lees meer

 

Cabaret Gentse Leute - De kolderbrigade - Zot Lowietje en de ontvoering

 • 21 juli 2018 - 22 juli 2018 - 23 juli 2018 - 07 september 2018 - 08 september 2018 - 09 september 2018
 • Kring Heilig Hart
 • Genre: Theater - volkstoneel

De kolderbrigade was een Vlaamse komische politiereeks van de BRT uit 1980, onder regie van Etienne D'Hooghe en Romain Deconinck. En word nu in een toneelstuk verwerkt voor de Gentse Feesten 2018 onder regie van Chico
In elke aflevering trachtte Commissaris Kolder (Patrick Wolters) Adrie (Iris DeVriendt) met de hulp van zijn twee hulpinspecteurs Gaston & Leo (Chico en domi claerhoudt) een moordzaak op te lossen.
Lees meer

 

Poppentheater met Pierke van Alijn (3+) Barend de beer

Barend de circusbeer wordt oud. Al zijn trucks beginnen een beetje te mislukken. Hij mag van de circusdirecteur niet meer optreden. Pierke stelt voor om Barend naar het dierenrijk van koning Nobel te brengen waar hij een gelukkige oude dag zal hebben.
Lees meer

 

ARSIS - Denijs en Ruth Van Killegem, Guy Penson, Jona Kesteleyn - De vier seizoenen

 • 21 juli 2018 - 22 juli 2018
 • KANTL
 • Genre: Klassieke Muziek

De Vier Seizoenen van Vivaldi en in de poëzie. Ruth Van Killegem, Guy Penson en Jona Kesteleyn brengen een zeer eigenzinnige en originele bewerking van Vivaldi's Vier Seizoenen. Denijs Van Killegem interpreteert de allermooiste gedichten over lente, zomer, herfst en winter.
Lees meer

 

Baravins - Het andere, onbekende Gent

 • 21 juli 2018 - 22 juli 2018
 • Baravins
 • Genre: wandeling - rondleiding

Na een uitgebreid ontbijt gaan we wandelen in de voetsporen van monniken, plantenkenners en boekenwurmen. We ontmoeten meerminnen en watergeesten, havenbazen en dokwerkers, vergeten kolonies en verre bestemmingen. We zien verleden en heen samenkomen en daar krijgen we dorst van...
Lees meer

 

R&L Showgirls - R&L Showgirls, Geef acht!

 • 21 juli 2018 - 22 juli 2018 - 22 juli 2018
 • De Vierde Zaal
 • Genre: Humor - Travestieshow

Geniet van een spetterende travestieshow voor jong en oud! Ambiance en humor zullen zeker van de partij zijn naast uiteraard mooie kostuums!
Lees meer

 

Ars Musica Orkest - Movies on stage

Naast fantastische livemuziek van gekende en minder gekende filmtoppers kan je tijdens dit concert ook genieten van onvergetelijke filmfragmenten. Zak onderuit op je stoel, laat je meevoeren en beleef een ware cinema-ervaring. Dit concert is ook geschikt voor kinderen.(te betalen vanaf 12 jaar)
Lees meer

 

Ann Lemaitre, Karin Tanghe - Aperitiefconcert - Franse Chansons

Karin en Ann brengen een nieuw programma met bekende en minder bekende Franse Chansons van o.a. Aznavour, Brel, Barbara, Reggiani, Piaf, Bécaud, Juliette Gréco, Ginette Reno... Een uur vol prachtige, meeslepende melodieën en vaak ontroerende, herkenbare teksten.
Lees meer

 

Circo Daparro - Goatuan ? Kameroad Schoaveling; redder van het Gensche Dialect ?

Goatuan is een komische interactieve Gentse les ingevoerd door burgemeester Ontmont teneinde de stad te behoeden voor de volledige teloorgang van het stadsdialect. Een stad zonder taal verliest immers zijn identiteit. En met het verdwijnen van een taal verdwijnt een mentaliteit.
Lees meer

 

Poppentheater Magie - Popkoning - Prinses met een staartje (4+)

 • 21 juli 2018 - 22 juli 2018
 • Sint-Pietersabdij
 • Genre: kindervoorstelling - poppentheater - Familiespektakel

Met dit betoverend diepzeeavontuur viert Magie haar 65ste verjaardag met een totaal nieuw familiespektakel. Popkoning Jean Pierre Maeren staat alom bekend voor zijn humor en prachtige poppen in feeërieke decors.
Lees meer

 

Pagina 1 / 8