Luisterplein @ Gentse Feesten

10 jaar geleden kregen wij de kans een gratis muziekplein te mogen organiseren tijdens de Gentse Feesten. Het François Laurentplein (aan één van de invalswegen van de feestkern, zijnde SintBaafsplein) kwam vrij en wij kregen de eer deze te mogen invullen met fijne muziek voor een fijn,luisterbereid publiek.Gent is dan wel een bruisende culturele stad maar een cultureel centrum ontbreekt hier. Waardoor vaak boeiende muzikale projecten onze stad niet aandoen. Deze kwaliteitsvolle projecten krijgen een plaats op “ons Luisterplein”. Van dag één was ons concept duidelijk: kwaliteitsvolle groepen/artiesten die doorgaans in het jaar ook te zien zijn in culturele centra programmeren op ons Luisterplein, ‘een openlucht cultureel centrum’ als het ware.Het kwalitatief programma is één ding, maar het verder uitwerken van een kwalitatief concept is twee. We trekken deze lijn door naar het totaalconcept.

We richten het plein zodanig in dat het comfort van de bezoeker hoog is, dit door het aanbieden van zitplaatsen, bediening aan tafel door enthousiaste vrijwilligers en jobstudenten, door het schenken van dranken in glas, door het aanbieden van een uitgebreide kwalitatieve drankenkaart, een groene aangename en duurzame inkleding en een professioneel verzorgde klank- en licht setup. Dit alles met aandacht voor duurzaamheid. We zetten ons op vele vlakken hiervoor in: aanbod biologische producten, korte keten, duurzame en loyale samenwerkingen met tal van leveranciers,organisaties, partners, sponsors, medewerkers en diverse doelgroepen.

In tegenstelling tot andere pleinen tijdens de Gentse Feesten start onze programmatie reeds om11u00 met jazz en klassieke aperitiefconcerten. Gevolgd door het figurentheaterfestival Puppetbuskers waar gezinnen met kinderen centraal staan.
Nadien is er het ‘Luisterplein (h)erkenttalent’ waar dagelijks 5 groepen de kans krijgen om hun kunnen te tonen. ’s Avonds sluiten we af met 3 groepen/artiesten welke zorgvuldig uitgekozen worden om dagelijks binnen één dezelfde thema/genre te vallen.

Vree Wijs Theater - Jeugd Musical Opleiding Vree Wijs (6 tot 18 jaar)

  • 15 september 2021
  • Scala
  • Genre: musical - theater

Schrijf je als de bliksem in voor onze VreeWijs Musicalopleiding op woensdagnamiddag in de Scala!
Musical lessen in de drie disciplines Zang, Dans & Drama.
Lees meer

 

Logos, Polariteit en De Centrale - Robotango

In dit Tangosalon verenigt Logos de Vlaamse traditie van de dansorgels met de traditie van de Argentijnse tangosalons.
Lees meer

 

Hans Mortelmans - Op Vlinderjacht

'Op vlinderjacht’, Hans’ persoonlijke ‘Centenaire’ is een spannend, stout, verhalend en vooral beeldschoon programma ter ere van zijn grootmeester die dit jaar honderd jaar zou geworden zijn (dag op dag op 22.10.2021).
Lees meer

 

Schola Cantorum van de Sint-Baafskatedraal Gent en Cantores Avvio Brugge - Ein Deutsches Requiem - opus 45 - London version

Johannes Brahms componeerde 'Ein Deutsches Requiem' tussen 1865 en 1868. Het werk bestaat uit 7 delen en duurt ongeveer 80 minuten. De 'London version' is geschreven voor koor, solisten en vierhandig piano.
Lees meer

 

Pierke van Alijn - Yuskin, de horlogemaker

Pierke van Alijn beleeft avonturen met prins Bellami en zijn kapotte uurwerk.
Lees meer

 

Kwame Mulzz & The Band ft. Eduard Buadee

Vandaag is het eindelijk zo ver en kunnen we Kwame Mulzz, The Band en special guest Eduard Buadee live aan het werk zien in De Centrale!
Lees meer

 

Lumen Symphonicum o.l.v. David De Geest - Passion for Strings

Lumen Symphonicum o.l.v. David De Geest brengt een programma voor strijkorkest met klassieke muziek van Vivaldi, Mozart, Vaughan Williams, Respighi en Britten. Ook filmthema's van Morricone, Barry, Horner en Jóhannsson worden gespeeld. De Gentse Sint-Pieterskerk vormt het sfeerscheppende decor waarin dit programma eenmaal ten gehore wordt gebracht.
Lees meer

 

De Maakbare Mens vzw - Dag van De Maakbare Mens

Medische technologieën gebruiken we meestal om de eigen gezondheid te verbeteren, maar ze hebben vaak ook een sociale dimensie. Op deze Dag van De Maakbare Mens houden we deze technologieën tegen het licht en onderzoeken we hoe te balanceren tussen individuele en gemeenschappelijke belangen.
Lees meer

 

Pedrolino Poppentheater - Ridder Gloriant (5+)

Familievoorstelling voor jong en oud, over ridders, koninginnen en natuurlijk Pierke.
Lees meer

 

#AFF21 - Kaniama Show / Souad

Kortfilm Kaniama Show (24')
Hoofdfilm Souad (96')
Lees meer

 

Pagina 1 / 8

19 juli 2019 - 28 juli 2019
François Laurentplein, Gent
http://www.luisterplein.be