Uitbureau Gent

Grup TINI & Sükriye Tutkun
Feest van Folk | Anatolische Volksmuziek

Website:
Genre:
Turks 
Thema:
De Centrale 
Plaatsen:
Ongenummerde zitplaatsen 


Grup Tini brengt samen met Sükriye Tutkun een programma met traditionele Antatolische volksmuziek.

Grup Tini bestaat uit Gentse volksmuzikanten met Turkse roots. Je kan Groep Tini (opgericht in 2006) doorgaans aan het werk zien als huisorkest in het Gentse ‘Muzikantenhuis’ in de Dampoortstraat, bij menig muziekliefhebber bekend als een van de markantste kruispunten tussen Vlaamse, Turkse en andere (volks)muziek in Gent. Deze Gentse muzikanten met Turkse roots spelen aangrijpende liederen uit de traditionele Anatolische volksmuziek, onder leiding van Mustafa Avsar. De Turkse baglama (of saz of langhalsluit) staat centraal en is – samen met de melancholische zangpartijen - in grote mate verantwoordelijk voor het vaak ontroerende karakter van deze Turkse “folk”.

Voor het 7de jaar op rij staat GRUP TINI op het grote podium van De Centrale. Dit jaar brengen ze een heel bijzondere gast mee: Sükriye Tutkun is een zangeres uit Istanbul. Ze zoekt naar methoden om in de jazz- en moderne muziek ook de rijkdom en de emotie van de volksmuziek en de traditionele Turkse melodieen te behouden. Dit komt onder meer tot uiting in haar eerste werk, "Sevin Gayri". Zij werkte met bekende muzikanten als Ferhat Livaneli, Zülfü Livaneli, Fahir Atakoglu, Atilla Özdemiroglu, Arif Sag, Ali Osman Erbasi. Vanavond deelt ze samen met Grup TINI het podium van De Centrale.

Dit concert wordt georganiseerd in het kader van het jaarlijkse 'Feest van de Folk' van Muziekmozaïek
 
Locatie:
De Centrale - Turbinezaal - 9000 Gent Ongenummerde zitplaatsen
Houders van een Uitpas (met én zonder kansentarief) hebben korting. Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van de uitpas en de ID kaart

Voorverkoop wordt stopgezet de dag van het concert om 16uur.

Kalender
Datum Aanvangsuur Einduur Pauze Duur  
  30 april 2017
  20:00
  
    

Prijzen
Type Categorie Prijs
  Voorverkoop
  
  € 11,00
  -18
  
  € 8,00
  Uitpas
  
  € 8,00
  Uitpas kansentarief
  
  € 2,80

Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten.
Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze
verkoopsvoorwaarden (te vinden op de homepage onder 'praktische info')