Uitbureau Gent

The Book Of Lovers cd voorstelling

Artiest:
Lamekan Ensemble ft. Bora Uymaz 
Website:
Genre:
Turks - wereldmuziek 
Thema:
de centrale 
Plaatsen:
Ongenummerde zitplaatsen 


Het Lâmekân Ensemble werd in 2011 opgericht door luitist en musicoloog Tristan Driessens. Het verwierf internationale erkenning nadat in Istanbul hun eerste CD Gülzar-i Vefâ – Music of The Ottoman Court werd uitgebracht. Het album kreeg lovende reacties in binnen-en buitenland en betekende het begin van een lange samenwerking met kemençe-grootmeester Derya Türkan. Het Lâmekân Ensemble bestaat uit jonge Turkse en Europese musici die zich hebben gespecialiseerd in klassieke Turkse muziek. In hun concertprogramma’s komen verschillende facetten van de Ottomaanse muziek aan bod, van 16e -eeuwse vocale muziek waar een Perzische oorsprong in weerklinkt tot 19e -eeuwse hofmuziek en fasl. In 2015 werd het ensemble verkozen om Turkije te vertegenwoordigen op het prestigieuze Space of Mugam Festival te Baku (Azerbeidzjan), waar ze de derde prijs behaalden in de categorie vocale muziek.

In 2016 werd in Istanbul hun tweede (dubbel) -album The Book Of Lovers – Defter-i Ussak opgenomen, waar een zelden of nooit eerder gehoord repertoire rond Dimitrie Cantemir en oude Ottomaanse muziek van onder het stof werd gehaald. Het album genoot een uiterst verzorgde productie en wordt in mei 2017 uitgebracht door het Brusselse label Cypres Records. Naast Derya Türkan nemen op dit album ook tanbur-grootmeester Murat Aydemir en neyzen Burcu Karadag deel als gastmusici.

Voor het CD-presentatie-concert In De Centrale zal het Lâmekân Ensemble uitzonderlijk worden vervoegd door Bora Uymaz, één van de meest gerespecteerde en vooraanstaande zangers van het klassieke Ottomaanse lied en één van de laatste groot-meesters van de gazel-traditie (vocale improvisatie). Een primeur!

Bora Uymaz (special guest): zang
Tristan Driessens: oed, artistieke leiding
Muhittin Kemal Temel: kanoen
Ruben Tenenbaum: keman (viool)
Simon Leleux: percussie
Robbe Kieckens: percussie
 
Locatie:
De Centrale - Turbinezaal - 9000 Gent Ongenummerde zitplaatsen
Uitpas houders en Uitpas houders met kansentarief kunnen tickets aan kortingstarief kopen aan de balie van het Uitbureau op vertoon van de ID kaart en de UItpas

Kalender
Datum Aanvangsuur Einduur Pauze Duur  
  10 mei 2017
  20:00
  22:00
    

Prijzen
Type Categorie Prijs
  Voorverkoop
  
  € 10,00
  -18
  
  € 7,00

Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten.
Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze
verkoopsvoorwaarden (te vinden op de homepage onder 'praktische info')