Solon Lekkas Trio - Authentieke liederen uit Lesbos en Klein Azië

Solon Lekkas werd in 1946 geboren in Mytilíni (de hoofdstad van Lesbos) waar hij altijd is blijven wonen en waar hij nog steeds woont. Hij wordt algemeen beschouwd als één van de meest traditionele en authentieke zanger uit de regio. Hij is een ongeëvenaarde uitvoerder van de oude traditionele muzikale traditie van het eiland, meerbepaald van de ‘Amanédhes’ of ‘Aman-liederen’ (vandaar ook de naam Kafe Aman, de plek waar de liederen traditioneel warden gezongen), karsilamas-liederen en zeibekiko's, die je enkel en alleen op Lesbos vindt. De Lesbische muziektraditie sluit heel nauw bij die van Klein-Aziatië. De Turkse kust is immers maar een boogscheut van het eiland verwijderd. Solon Lekkas stond vroeger al (28/10/2011) op het podium van De Centrale. Hij speelt ook een rol in de muziekdocumentaire “This is not your song”.

Kyriakos Gouventas is een allround muzikant en een gewaardeerd lid van het ‘Thessaloniki Ensemble of Traditional Music’ en van ‘Primavera en Salonico’ van Savina Yannatou. Daarnaast treedt hij zeer veel op als gastmuzikant bij andere populaire Griekse zangers en muzikanten. Hij is (mede)oprichter van "Estoudiantina", een ensemble dat een stevige reputatie binnen de Griekse volksmuziek, vooral wat betreft de uitvoering van het Klein-Aziatische muzikale erfgoed. Kyriakos staat ook bekend voor zijn uitgebreide rebetika-repertoire.

Ook Vangelis Paschalidis is afkomstig uit Thessaloniki waar hij studeerde aan het Conservatorium. Hij is actief als professioneel muzikant sinds 1997 en heeft ondertussen samengewerkt met o.a. Tony Gatlif, Ross Daly, Savina Yannatou, Alkinoos Ioannidis, Antonis Apergis, Sofia Papazoglou, Christos Tsiamoulis, Sokratis Sinopoulos, Lizeta Kalimeri, Nikos Dimitratos, Gerasimos Andreatos, Mariza Koch, en vele anderen.

Solon Lekkas zang, Kyriakos Gouventas viool en Vangelis Paschalidis sandouri


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
24 september 2017 20:00 22:30   Koop ticket
Voorverkoop afgesloten. Tickets verkrijgbaar aan de kassa op locatie

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop tot en met 24/09/2017 09u00 € 9,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van ID kaart en Uitpas € 6,00
Uitpas kansentarief enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van ID kaart en Uitpas € 2,40
-18 € 6,00
Avondkassa aan de kassa van de Centrale de avond zelf € 12,00
avondkassa met Uitpas aan de kassa van de Centrale de avond zelf op vertoon van de Uitpas en ID kaart € 9,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten.
Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.