Katerina Fotinaki, Andrea Voets & Evi Filippou - Xenitia

Europa beleeft sinds de Tweede Wereldoorlog een ongekende migratieflux, waardoor het oude Griekse idee van Xenitia actueler is dan ooit.

Harpiste Andrea Voets en de twee Griekse muzikanten Katerina Fotinaki (zang en gitaar) en Evi Filippou (percussie) nemen ons in Xenitia mee op een muzikale roadtrip in de voetsporen van Griekse migranten. Het trio volgt de laatste golf Griekse migranten doorheen Europa. hierbij focussen ze op gevoelens van gemis en nostalgie, op de haast wanhopige zoektocht naar een nieuwe thuis. Oude(re) Griekse xenitia-liederen werden geüpdatet en worden gebracht in een modern eigentijds jasje.

In deze nog steeds actuele muziekvoorstelling worden muziek en interviews gecombineerd in één documentaire vertelling. Op dit moment ondervindt Griekenland zijn derde exodus in 100 jaar tijd, veroorzaakt door een financiële crisis die een grotere negatieve impact heeft op het land dan de Grote Depressie in de VS in de jaren ’30. Sinds 2008 heeft 1 op de 50 Grieken zijn vaderland (moeten) verlaten. Het Griekse begrip 'Xenitia' staat voor de mix van heimwee, nostalgie, frustratie en het missen van je geliefden, zowel bij de thuisblijvers als bij hen die zijn vertrokken.

Documentairemaker Fabio Dondero en journaliste Chiara Somajni interviewden achttien Griekse migranten die 'gevlucht' zijn vanwege de economische crisis. Ze vertellen hun ontroerende verhalen, met op de voorgrond al even pakkende nieuwe interpretaties van vaak heel oude Xenitia-liederen.

De muziek, de woorden, de meningen en de tranen versmelten tot één fascinerend geheel. Xenitia is een unieke belevenis die je niet mag missen!


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
17 mei 2018 20:00 22:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop tot en met 17/05/2018 om 16u00 € 17,00
voorverkoop met Uitpas aan de balie van Uitbureau op vertoon van Uitpas en ID kaart € 14,00
Uitpas kansentarief aan de balie van Uitbureau op vertoon van Uitpas en ID kaart € 4,00
-18 € 14,00
Avondkassa op de avond zelf aan de kassa in de Centrale € 20,00
avondkassa met Uitpas op avond zelf aan de kassa van de Centrale op vertoon van de Uitpas en de ID kaart € 17,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.