Duarte - A Voz Do Fado

Duarte werd geboren in Évora, maar hij bracht zijn kindertijd door in Arraiolos, in de Alentejo. Hij ontdekte de fado tijdens zijn studententijd. Hij bestudeerde de traditionele fado’s en begon ook zijn eigen teksten te schrijven, waarvan enkele vandaag nog altijd deel uitmaken van zijn repertoire. Na de lancering van zijn eerste album 'Fados Meus' in 2004, mocht Duarte regelmatig optreden in het prestigieuze 'Casa de Fado Senhor Vinho' in Lisabon. Hij neemt regelmatig deel aan radio- en televisie-uitzendingen, en treedt vaak op, zowel in Lissabon, Évora en ver daarbuiten. De Amalia Rodrigues Stichting vereerde hem in 2007 met de prijs voor “Fado revelatie” en de gemeente Araiolos gaf hem de medaille van “gemeentelijke verdienste”. In 2007 trad Duarte op in het Polis Theater in Athene. Het succes was zo overweldigend dat hij kort daarna werd uitgenodigd op het eerste Festival de Musique Méditerranéenne van Chios (Griekenland).

Sinds 2014 treedt Duarte regelmatig op in Frankrijk, op de meest gereputeerde festivals en podia. Zo neemt hij in 2016 deel aan een hommageconcert voor Amalia Rodrigues in de Parijse Olympia. In 2008 verschijnt het album 'Aquela Coisas da Gente', en in 2015/2016 zijn (voorlopig) laatste 'Sem Dor Nem Piedade' In 2016, ontving Duarte de prijs 'Mais Musica' (uitgegeven door het tijdschrift Mais Alentejo), evenals de prijs José Melo 'Coragem de Ficar'.

Zijn ster is nog steeds rijzende en het lijdt geen twijfel dat hij na Portugal, Griekenland en Frankrijk nu ook klaar is om Gent in te pakken.

Duarte, zang
Pedro Amendoeira, Portugese gitaar
Rogério Ferreira, gitaar


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
05 april 2018 20:00 22:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop tot en met 05/04/2018 om 16u00 € 17,00
voorverkoop met Uitpas aan de balie van het Uitbureau op vertoon van Uitpas en ID kaart € 14,00
Uitpas kansentarief aan de balie van het Uitbureau op vertoon van Uitpas en ID kaart € 4,00
-18 € 14,00
Avondkassa aan da kassa van de Centrale op de avond zelf € 20,00
avondkassa met Uitpas aan de kassa van de Centrale op vertoon van UIt € 17,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.