Jiraan - Istanbul Ekspres

TURKS-SYRISCH ENSEMBLE
Jiraan (buren)

De Syrische violist en componist Shalan Alhamy verzamelde vanuit zijn nieuwe Belgische thuisbasis enkele Arabische en Turkse collega’s rond zich. Samen presenteren ze wat hen verbindt: subtiele muziek en wervelende riedels en improvisaties.

Heel wat Syrische muzikanten verlieten de laatste jaren noodgedwongen hun thuisland. Van Aleppo tot Istanbul en verder ontstonden nieuwe muzikale samenwerkingen. Dit resulteerde vaak in verrassende muziek die teruggaat op een gedeelde traditie. Jiraan, de naam van dit unieke Turks-Syrische gelegenheidsensemble betekent letterlijk 'buren'.

ISTANBUL EKSPRES

Turks muziekfestival

Voor het vijfde jaar op rij brengen de Handelsbeurs en De Centrale de muzikale broeihaard van Istanbul naar Gent. Geef je vijf dagen lang over aan de oosterse melodieën en de Anatolische cultuur tijdens Istanbul Ekspres.

Turkse jazz & pop

Istanbul is een culturele melting pot. Turkse artiesten vermengen er sinds jaar en dag hun oriëntaalse erfgoed met frisse popmuziek en bruisende jazz.

Istanbul Ekspres verkent de rijkdom in die culturele kruisbestuiving. Daarbij wordt steevast gefeest, gegeten en gedanst


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
19 november 2017 11:00   Koop ticket
Voorverkoop afgesloten. Tickets verkrijgbaar aan de kassa op locatie

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop tot en met 18/11/2017 15u00 € 13,00
Uitpas kansentarief Enkel aan de avondkassa op vertoon van Uitpas en ID kaart € 2,60
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten.
Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.