La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde - DVORAK Symfonie nr. 9 | BEETHOVEN Tripelconcerto

La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde

Solisten:

Lily Maisky, piano.
Hrachya Avanesyan, viool.
Sevak Avanesyan, cello.

Heb je er altijd al van gedroomd om eens een echte Stradivarius te horen? Kom dan zeker naar dit concert waarin de magistrale Negende van Dvorak en het iconische Tripelconcerto van Beethoven je meteen beetpakken en binnenleiden in de bruisende wereld van de Klassieke toppers. Kippenvel gegarandeerd!

Het Tripelconcerto van Beethoven blakert in koninklijke luister. Beethoven componeerde dit werk in 1803 als studie om te worden uitgevoerd door zijn koninklijke leerling de aartshertog Rudolf von Habsburg-Lotharingen. Het werk zelf droeg hij op aan zijn mecenas en grote kunstliefhebber de Oostenrijkse prins generaal-majoor Franz Joseph Maximilian von Lobkowitz. Deze stelde o.a. een gratis orkest ter beschikking van Beethoven waarme hij naar hartelust mocht repeteren en concerteren. De première van het Tripelconcerto vond plaats in 1808 in het keizerlijke paleis "Augarten" te Wenen.

Symfonie nr. 9 in E mineur "Uit de nieuwe wereld", is ongetwijfeld het populairste werk van de Tsjechische componist Antonín Dvorák. Hij componeerde het in 1893 tijdens zijn verblijf in de verenigde Staten. Deze symfonie is zijn muzikaal dagboek en vormt a.h.w één groot afschrift van zijn persoonlijke ervaringen tijdens die kleurrijke reis doorheen de natuur, mensen en culturen van de nieuwe wereld. Van complexe ritmes en thematiek in het eerste deel (het kloppend hart van New York) over de melancholische treurzang in het tweede deel (legende van Hiawatha), de Indianen vreugdedans (derde deel) tot de heimwee naar huis en het afscheid (vierde deel). Elke noot van deze symfonie omarmt je met warme emotie brengt je ook dichter bij de diepste gevoelens van dit Dvoraks muzikaal genie!

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij steeds opzoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
25 februari 2018 15:30 17:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 20,00
-18 € 12,00
Uitpas kansentarief enkel aan de balie van het Uitbureau met Uitpas en ID kaart € 4,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.