Dalava ft. Julia Ulehla & Aram Bajakian - The Book of Transfigurations
cd voorstelling

Dálava is een muzikale samenwerking tussen zangeres Julia Úlehla & gitarist Aram Bajakian. Samen reanimeren ze eeuwenoude folkmelodieën uit Moravië (Tsjechië).

Gitarist Aram Bajakian speelde samen met Velvet Underground-frontman Lou Reed tijdens diens laatste tours in 2011 en 2012. Na Reed’s dood in 2013 toerde Bajakian geruime tijd met multiple-Grammy-award-winnares Diana Krall. Andere memorabele samenwerkingen zijn die met Rufus Wainwright, Yusef Lateef, John Zorn en Frank London om er maar enkele op te noemen.

Dálava is een eerbetoon aan de Moravische volksmuziek. De overgrootvader van Julia Ulehla - zangeres van Dálava én echtgenote van Bajakian - verzamelde tientallen traditionele melodieën en bewaarde ze voor het nageslacht. Zijn achterkleindochter en haar partner zetten ze meer dan 100 jaar later om in een uiterst aangrijpende muzikale taal, gaande van avant-garde tot noise rock, mét hier en daar een vleugje lyrische kakofonie.

Na een eerst cd ‘Dálava’ (2014) verscheen onlangs ‘The Book of Transfigurations’.


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
23 februari 2018 20:00 22:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 10,00
-18 € 7,00
voorverkoop met Uitpas aan balie Uitbureau met Uitpas en ID kaart € 7,00
Uitpas kansentarief aan balie Uitbureau met Uitpas en ID kaart € 2,60
Avondkassa avond van concert, in de Centrale € 13,00
avondkassa met Uitpas in Centrale avond zelf met Uitpas en ID kaart € 10,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.