Films: Pelikaanstraat 20 /// The Wedding Ring - AFRIKA FILMFESTIVAL - FOCUS WEST-AFRIKA

PELIKAANSTRAAT 20
Pelikaanstraat 20, 2017, België/Mali, 55 min.
Documentaire van Aminata Demba, Leslie Verbeeck, Marijn Duijvestein
Gesproken: Frans. Ondertiteld: Nederlands.
Pelikaanstraat 20 vertelt het verhaal van de Vlaams-Malinese actrice Aminata Demba. Aminata volgt de voetsporen van haar overleden vader. Hij kwam in de jaren '70 als expat terecht in de diamantsector in Antwerpen. Zij keert nu terug naar Mali, op zoek naar haar eigen verleden en andere migratieverhalen. Via haar zoektocht komt ze in aanraking met de huidige generatie twintigers in Mali. Ze ontmoet ambitieuze vertrekkers, blijvers en terugkeerders. Haar reis leidt tot ingrijpende persoonlijke verhalen, tot confronterende momenten, maar vooral ook tot inzichten die voor vele jongeren herkenbaar zullen zijn, zowel in Mali als België, ongeacht hun afkomst.


THE WEDDING RING
The Wedding Ring, 2016, Niger/Burkina Faso/Frankrijk, 96 min.
Regie: Rahmatou Keïta
Cast: Aïchatou Lamine Fofana, Aïchatou Moussa, Magaajyia Silberfeld
Gesproken: Songhoy/Zarma/Hausa/Fulani. Ondertiteld: Engels.
Na haar studies in Parijs keert een jonge vrouw van aristocratische afkomst terug naar haar geboortestreek, het Sultanaat van Damagaran in Niger. In Parijs is zij verliefd geworden op een jonge man, ook uit een aristocratische familie, van het Emiraat van Maiduguri. Er zijn plannen om te trouwen, maar zijn aanzoek laat op zich wachten. Tijdens het lange wachten praat ze met haar leeftijdsgenoten over liefde, huwelijk en relaties. In deze unieke film geeft Rahmatou Keïta een frisse, rustige blik op de Nigerese cultuur door de ogen van een jong meisje.Copyright AFF

Copyright AFF

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
20 april 2018 20:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 6,00
-18 € 3,00
Uitpas Enkel aan de balie van Uitbureau vzw op vertoon van Uitpas € 3,00
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie van Uitbureau vzw op vertoon van Uitpas en ID € 1,80
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.