Film + concert : Les hommes d'argile /// Sanaa Marahati (concert) - AFRIKA FILMFESTIVAL - FOCUS NOORD-AFRIKA

LES HOMMES D'ARGILE
Les hommes d'argile, 2015, België/Marokko/Frankrijk, 109 min
Regie: Mourad Boucif
Cast: Miloud Nasiri, Magalie Solier, Tibo Vandenborre, Mourad Wagli, Mohamed Zahir, Christian Crahay, Abdelkrim Oissi, Jean-Baptiste Iera, Mahjoub Benmoussa, Rafik Boubkoeur, Rachida Chbani, Jawad Elbe
Gesproken: Frans, Arabisch. Ondertiteld: Nederlands.
Sulayma, een jonge herder, woont in de zgn. kleirotsen (l'argile) van Marokko in harmonie met de natuur. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog wordt hij ingelijfd bij het Franse leger. Geconfronteerd met de wreedheden van de oorlog, besluit hij om zijn menselijke waardigheid koste wat het kost te behouden.
Les hommes d'argile is een poëtische oorlogsfilm over de vergeten strijd van Noord-Afrikanen aan de zijde van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar verwacht geen rauw actiegeweld of gewelddadige dialogen: de film is niet zozeer een reconstructie van vergeten oorlogsfeiten, maar eerder een zoektocht naar pure schoonheid te midden van pure gruwel.


SANAA MARAHATI (MALHOUN)
Sanaa Marahati (Sefrou,Marokko) brengt de malhoun, de mystieke poëzie die zijn oorsprong vond bij de mystieke soefimeesters en rabbijnen van het middeleeuwse El Andalus. Malhoun zijn lang uitgesponnen poëtische levensliederen, waarvan de teksten gaan over geloof, hoop en liefde en natuurlijk de zijkant van het bestaan, eigen aan elk levenslied.

Sanaa Marahati wordt beschouwd als de artistieke erfgename van de Joods-Marokkaanse malhoun-legende Zohra El Fassiya (1905-1994) en is populair onder de Marokkaans-Joodse gemeenschappen. Ze is een van de belangrijkste muzikale bruggenbouwer tussen Arabieren en Joden, die - ondanks hun voortdurende "onenigheid" - een diepgewortelde gemeenschappelijke cultuur en geschiedenis delen.copyright AFF

copyright AFF

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
21 april 2018 20:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 13,00
-18 € 10,00
Uitpas Enkel aan de balie van Uitbureau vzw op vertoon van Uitpas € 10,00
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie van Uitbureau vzw op vertoon van Uitpas en Id € 3,20
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.