Cabaret Gentse Leute - De kolderbrigade - Zot Lowietje en de ontvoering
Met dank aan Yvonne Delcour

Commissaris Kolder, Adrie, Gaston en Leo keren terug naar hun brigade. Ongeveer vier jaar geleden schoot het idee in het hoofd van Adhemar 'Chico' D'Haese, regisseur en gangmaker van De Gentse Leute. "Maar het duurde tot ik persoonlijk de toestemming kon vragen aan Yvonneke Delcour." Zij speelde zelf de rol van Adrie, naast haar man Romain Deconinck. "Toen ze ja zei, begon er voor ons een ongelofelijk monnikenwerk", zegt Chico.

"De scenario's van de reeks zijn onvindbaar", zegt Chico. "Dus moesten we de uitzendingen woord per woord overschrijven én alle regie-aanwijzingen noteren." De Gentse Leute probeerde de decors zo goed mogelijk na te bouwen. "En de acteurs proberen zo veel mogelijk als de originele te acteren. Ik speel bijvoorbeeld de rol van Gaston Berghmans. Er ligt véél van mezelf in, maar ik probeer ook Gaston te imiteren."
Tijdens de Gentse Feesten 2018 worden bij elke voorstelling twee afleveringen gespeeld: 'Zot Lowietje' en 'De Ontvoering'. " En dit met al de nodige humor van de bovenste plank.
De humor werd vooral gekenmerkt door running gags en catchphrases.


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
07 september 2018 19:00 21:30   Koop ticket
08 september 2018 15:00 17:30   Koop ticket
09 september 2018 15:00 17:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 12,00
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van Uitpas € 2,40
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.