LUTHOMANIA SEXTET - PEREGRINA | LUIT & HARP

Drie grote muziekculturen ontmoeten elkaar in een populair en eeuwenoud instrument, de luit, hier bespeeld door een Chinees, een Marokkaan en een Belg.
Zij voeren een dialoog binnen traditionele en nieuwe composities, waarin elke muzikant zijn eigen lokale kleur ten gehore brengt: Chinese pentatoniek, Arabische taksim, Europese barok en zelfs jazz- en hedendaagse invloeden.
Na vele concerten en twee gelauwerde CD's (Périples en Itinérances) droomde Luthomania van een confrontatie met een andere groep tokkelinstrumenten: de harp, een instrument met een millenia-lange geschiedenis. die men in dezelfde drie culturen veelvuldig aantreft.

De Chinese guzheng, de Arabische qanoen en de Europese barokharp voegen een sensuele toets toe aan het oorspronkelijke trio. Deze samenwerking
resulteerde in de CD 'Peregrina'. In dit programma navigeren de muzikanten van de ene cultuur naar de andere.
Luthomania roept impressionistische en meditatieve sferen op, maar kan ook verrassen in exuberante explosies van virtuositeit.

Met Hua Xia (pipa), Philippe Malfeyt (barokgitaar, luit, theorbe, colascione), Abid Bahri (oed), Osama Abdulrasol (qanoen), Hannelore Devaere (barokharp) & Li'Ling Huang (guzheng)


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
26 mei 2018 20:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 11,00
voorverkoop met Uitpas Enkel aan de balie van uitbureau op vertoon van Uitpas € 8,00
Uitpas kansentarief Aan de balie van uitbureau of aan de avondkassa op vertoon van Uitpas € 2,80
-18 € 8,00
Avondkassa € 14,00
avondkassa met Uitpas € 11,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.