Roger Van Bockstaele - GENT de stad van JACOB van ARTEVELDE.

Jacob van Artevelde, een Gentse volksheld en zijn tijd.

Een presentatie over het historisch erfgoed dat nog terug te vinden is in de stad en over de ambachtsgilden uit die tijd door Roger Van Bockstaele, Eredeken van Kon. Dekenij Patershol vzw.
Assistentie: Trees Coene, Dekenin

In 1337 was er weinig hoop én brood voor de Gentse bevolking. Gent telde toen ongeveer 60.000 inwoners en was daarmee, na Parijs, de tweede grootste stad ten noorden van de Alpen. Gent was ook de bakermat voor het vervaardigden van 'lakens' die, omwille van hun kwaliteit, gegeerd waren in de toen gekende wereld. Daar er geen Engelse wol meer kon ingevoerd worden, omwille van een dynastiek conflict tussen Frankrijk en Engeland, hadden de ‘wevers’ geen werk meer en de ‘volderskuipen’ bleven leeg.
Jacob van Artevelde negotieerde tussen beide landen en zorgde voor een doorbraak. Daardoor werd hij een 'Gentse Volksheld'.
We bekijken hoe Gent er in die tijd uitzag en bespreken de ambachtsgilden.

Roger Van Bockstaele
Ere deken Kon. Dekenij Patershol vzwc/ Roger Van Bockstaele

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
14 juli 2018 10:30 12:00   Koop ticket
15 juli 2018 10:30 12:00   Koop ticket
16 juli 2018 10:30 12:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 6,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.