Dani Heylen - Magda Cnudde - Jef Demedts - Bob Snijers - Het Kwartet

Ronald Harwood [1934] is een gerenommeerd toneelauteur. Van 1953 tot 1958 was hij de persoonlijke kostuumadviseur van sir Donald Wolfit, bekend Shakespeare vertolker. Deze ervaring vormde de basis van zijn toneelstuk, in 1983 verfilmd, The Dresser.

De locatie is een tehuis voor gedumpte operazangers en muzikanten

In Quartet uit 1999, gaat Harwood in op het niet aanvaarden van het ouder worden. De locatie is een tehuis voor gedumpte operazangers en muzikanten. Een drietal onder hen wil af en toe nog wel eens blinken. Wanneer een vierde, oude bekende, operazangeres haar intrek neemt, zien ze de kans schoon om samen op het jaarlijks 'schoolfeest' op te treden. Met een aria uit de opera Rigoletto van Guiseppe Verdi waarmee ze jong zijnde succes hadden. De vierde aarzelt, twijfelt maar gaat na wat grollen en grappen overstag. Op voorwaarde dat ze playbacken. Wat gebeurt. Resultaat: applaus op applaus, doek.

Gezapig tempo
Een licht vernisje over de tics and tricks is voldoende

Regisseur Frank Van Laecke heeft het zich niet moeilijk gemaakt, en maar goed ook. Harwood heeft betere stukken geschreven. Het Kwartet is voorspelbaar, een gekke zijweg is er niet, nooit, nergens; eigenlijk valt er voor een regisseur weinig eer mee te halen. Verzint hij wat extra slaat het als een tang op een varken. Dwaas is Van Laecke niet en heeft zich daarom op het onderlinge spel gefocust, zonder aan de typische maniertjes van de vier acteurs te raken. Hij heeft ze niet aangespoord in overdrive te gaan. Een licht vernisje over de tics and tricks is voldoende. Ook niet op de rem gaan staan, gewoon aan een gezapig tempo naar de horizon bollen. En kijk, het werkt. Het publiek neemt er genoegen mee en lacht.


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
25 oktober 2018 20:00 22:00 ja Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 18,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.