Rabih Abou-Khalil Trio - Rabih Abou-Khalil Trio
De fantasmagorische oed

De Libanese oed-speler en componist Rabih Abou-Khalil groeide op in het kosmopolitische Beiroet van de jaren 60 en 70. Na het uitbreken van de burgeroorlog verhuist hij in 1978 naar Europa, pendelend tussen Duitsland en Frankrijk. Samen met o.a. Anouar Brahem introduceert hij de klassieke Arabische oed in de hedendaagse jazz. Op immer virtuoze wijze laat hij, in het gezelschap van de fijnste (jazz)muzikanten - en af en toe al eens samen met een strijkkwartet, een Armeens koor, een volledig symfonisch orkest of een magistrale fadozanger - de Oosterse en westerse en muziektradities naadloos versmelten. Van Europees klassiek over verfijnde Arabische lyriek tot de meest uitzinnige jazzimprovisaties en voor de aandachtige luisteraar nu en dan zelfs een vleugje vurige “rock ’n roll”.

Met zijn indrukwekkende muzikale parcours - gespreid over 3 decennia, met ontelbare liveconcerten en niet minder dan 20 cd’s - heeft deze charmante Libanees zich meer dan ooit gevestigd als een van de meest visionaire muzikanten uit het Midden-Oosten.

Voor dit concert laat Rabih zich vergezellen door 2 rasartiesten waar hij respectievelijk al 10 en 15 jaar mee samenwerkt, Luciano Biondini op accordeon en Jarrod Cagwin op percussie & drum. Een uitzonderlijk artiest en een al even uitzonderlijk trio om te blijven (her)ontdekken…
Zes jaar na “Hungry People” staat er eindelijk nog eens een nieuwe cd op stapel. Wanneer hij precies uitkomt en hoe hij zal heten? Daarop is het nog even wachten. Bij Rabih Abou-Khalil is een beetje mysterie nooit veraf… vraag het maar aan de vissen...

Rabih Abou-Khalil (Libanon) oed
Luciano Biondini (Italië) accordeon
Jarrod Cagwin (USA) drums & percussie


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
19 oktober 2018 20:00 22:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 18,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 15,00
Uitpas kansentarief enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 4,20
-18 € 15,00
Avondkassa € 21,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.