Poppentheater Pedrolino (5+) De Geest van het Gravensteen

In de duistere middeleeuwen leeft Gent en omgeving in angst voor de boze tovenaar Microbius, die kwaad sticht waar hij maar kan. Graaf Philips van het Gravensteen doet beroep op de dappere ridder Roderik, die er in slaagt Microbius gevangen te nemen. Als straf voor zijn vele misdaden wordt Microbius levend ingemetseld in een klein kamertje in het Gravensteen om er de hongerdood te sterven. Maar Microbius vervloekt graaf Philips en het Gravensteen en zweert dat hij nog terug zal keren…

800 jaar later is Pierke tijdens de Gentse Feesten met zijn bompa op bezoek in het Gravensteen. Toevallig zijn arbeiders bezig met restauratiewerken. Hiervoor moeten ze een oude muur doen ontploffen. En jawel… Microbius is nog springlevend, hij ontsnapt en wil zich wreken op de Gentenaars. Pierkes bompa is het eerste slachtoffer. Pierke bindt de strijd aan met Microbius. Met een toverspreuk kan hij zich verplaatsen naar de geheime schuilplaats van de tovenaar, diep onder de grond…

TIP : Een ideale formule voor een schoolreis : ‘s morgens het Gravensteen bezoeken, ‘s namiddags een poppenspelvoorstelling over het Gravensteen !

Graag uw extra aandacht voor:

- De plaatsen zijn niet genummerd. Wie eerst komt heeft de beste plaats! De deuren openen een half uur voor de voorstelling (om 15.00 u. dus) en begint stipt om 15.30 u.

-De voorstelling wordt gebracht in het algemeen Nederlands. Enkel Pierke spreekt een “gekuist” Gents dialect dat voor iedereen verstaanbaar is.

– De voorstelling is absoluut niet geschikt voor kinderen jonger dan vijf jaar.

- Wie in het bezit is van een uitpas aan kansentarief kan enkel genieten van de korting aan de balie van het uitbureau, dus niet aan de kassa ter plaatse.

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
26 september 2018 15:30 17:00 ja Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 6,00
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van UITPAS en ID € 1,20
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.