Jaune Toujours - Jaune Toujours

JAUNE TOUJOURS
Jaune Toujours evolueerde van een band met Brusselse cultstatus naar een internationaal geapprecieerde kwaliteitsband binnen het live circuit. Hun explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres en talen bekoort publiek en pers tot ver buiten de landsgrenzen. Met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!) het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open-mindedness van een wereldmuziekgroep en het charisma van de straatmuzikant belten ze hun poëtisch pertinente samenlevingsbeschouwingen van de daken. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent. Zoals ook te horen is op hun nieuwste album Europeana.

De titel van hun nieuwe cd ‘Europeana’ houdt verband met de actualiteit, maar ook met tournees van Jaune Toujours in Canada , waar het publiek (veelal 2e, 3e, 4e generatie Europese migranten) hun muziek zowel vertrouwd (de klanken en het instrumentarium van “the old continent”) als exotisch (een heel eigen, actuele mix, gedistilleerd vanuit allerlei invloeden) vindt. En aangezien het sowieso moeilijk is om Jaune Toujours te klasseren, waarom dan geen nieuwe muziekterm bedenken? Europeana dus, naar analogie met of net tegenover een stijl als Americana.

Verwacht je aan echte Europeana : kick-ass roots op accordeon , drum, bas en blazers , recht uit het hart van Europa . Geen taal- of andere grenzen met teksten in het Frans, Engels en Nederlands.

DE LEDEBIRDS
De Ledebirds, een bonte bende uit Ledeberg bestaat 10 jaar! Ze grasduinen in het repertoire dat ze leerden van muzikanten met roots in Oost-Europa, de Balkan, Turkije, het Midden-Oosten,... en passen daar af en toe minimalistische recepjes op toe. Vanavond is Yamen Martini te gast op trompet!

Afterparty w/DJ Mnsr zér0

De dj-set van mnsr zér0 vermengt cross-over party muziek uit alle hoeken van de planeet. Aanstekelijke balkan, Arabische dabke, elektrische cumbiabeats, reggaetón en andere eclectische afrolatinoriffs, flamenco nuevo, rumba Catalána, Afrikaanse kuduro, afrotrap, swingritmes vermengd met Scandinavische rap, Oosterse moombahton, electro-bollywood en andere afrobeats. Euh!(c) Roger Van Vooren

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
15 december 2018 20:00 23:00   Koop ticket
Voorverkoop afgesloten - enkel nog tickets aan de avondkassa.

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 13,00
Uitpas kansentarief enkel aan balie Veldstraat met ID en Uitpas € 3,20
voorverkoop met Uitpas enkel aan balie Veldstraat met ID en Uitpas € 10,00
-18 € 10,00
Avondkassa avond zelf in de Centrale € 16,00
avondkassa met Uitpas avond zelf in de Centrale € 13,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.