Johan Terryn - De Ingehuurde Man

Zijn fel geapprecieerd solo-theaterdebuut met "Nooit van Niks Iets" in 2014, kwam rijkelijk laat in de carrière van Johan Terryn. Maar op een vervolg laat hij niet lang wachten met zijn tweede voorstelling "De INGEHUURDE MAN".

Opnieuw bedient hij zich van een groteske stijl en cabareteske uitstapjes. Dat alles om een tragikomisch verhaal te vertellen over de onmogelijkheid van een liefdesrelatie en de krakkemikkigheid van onze communicatie.

Humor, poëzie, rauwe realiteit en een meeslepende plot zijn nooit veraf als Johan Terryn begint te vertellen.

De Ingehuurde Man
Een professor geeft een eenvoudig Frans lesje aan zijn publiek. Eenvoudig, maar niet geheel onschuldig. Langzaam roept zijn les meer en meer vragen op.
De toeschouwers worden getuige van het liefdesdrama dat zich in zijn leven heeft afgespeeld.

Het thema van deze voorstelling is de liefdesbreuk die de professor tot in zijn huidige staat heeft gebracht. Die hem tot machteloze toeschouwer heeft gemaakt van zijn eigen pijn en verdriet. Die hem dwingt tot daden om zijn eigen rouw zinvol te maken.
Maar vergis u niet, hoe ontroerend ook het thema, des te vrolijker zijn de zelfbeschouwingen die iedereen zal herkennen die ooit LDVD heeft ervaren.
Onderweg vraagt hij zich af wie al die vreemde spreekwoorden uitvindt, wat vrouwen allemaal met hun kapsel willen communiceren en hoe georganiseerd de misdaad is. Daar bovenop vraagt de toeschouwer zich af: wie is de ingehuurde man?

Vertelvorm
Net zoals in zijn eerste voorstelling Nooit van Niks Iets, die liep in de Culturele Centra tijdens de seizoenen 14-15 en 15-16, hanteert de Antwerpse schrijver en speler Johan Terryn opnieuw zijn geheel eigen vertelvorm.

Die aparte vertelstijl ergens op de rand van theater en comedy, valt misschien nog het best te omschrijven als tragy comedy.
Het verhaal strooit zich uit als puzzelstukjes en valt pas tegen het eind helemaal in elkaar, tussendoor maakt zijn personage een aantal cabareteske uitstappen.
De ingrediënten zijn dan ook een mix van ontroering, humor, spanning en poëzie.

  • Artiest: Johan Terryn
  • Kopergietery - 9000 Gent Ongenummerde zitplaatsen
  • Genre: Humor - Theater
  • Plaatsen: Ongenummerde zitplaatsen


(c)Liesbet Peremans

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
16 januari 2019 20:00 21:20   Koop ticket
Voorverkoop afgesloten - beperkt aantal tickets aan de deur

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 13,50
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van UItpas en ID € 2,70
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.