Makis Baklatzis & Giannis Karakalpakidis // Trio Trad
Fiddlers on the move #04

Makis Baklatzis & Giannis Karakalpakidis

Makis Baklatzis is afkomstig uit de Noord-Griekse stad Kavala en begon op elf-jarige leeftijd viool te spelen. In 2009 studeerde hij af aan de Universiteit van Macedonië in Thessaloniki met als hoofdvak de "Grieks traditionele" viool. In 2017 rondde hij met succes zijn masteropleiding af aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Hij speelt Griekse traditionele muziek op feesten en concerten en is actief in verschillende bands.

Giannis Karakalpakidis is afkomstig uit Thessaloniki. Deze expert in Balkanmuziek speelt in verschillende bands uit het Noorden van Griekenland. Sommigen herinneren zich misschien nog het concert van Niriis in februari 2017, de Griekse gelegenheidsband waar naast Giannis ook Wouter Vandenabeele deel van uitmaakte.

Makis Baklatzis /viool
Giannis Karakalpakidis /gitaar, viool, bas

_____

21:00 TRIO TRAD

TRIO TRAD brengt verrassende, persoonlijke composities, maakt een omweg via Bach of Couperin, om als vanzelfsprekend terug te keren naar de zoetheid van een huwelijksdans uit Transsylvanië. Ze eigenen zicht de essentie van die muziek toe.

TRIO TRAD, dat is 25 jaar samenwerking. Ze verkenden de wegen en de podia in Europa, Canada en Afrika. Ze speelden met internationaal gerenommeerde artiesten zoals José Van Dam, Bernard Foccroulle, Coope Boys & Simpson, Perry Rose, Jean-Christophe Renault, Jacques Pirotton, Gabriel Yacoub, Steve Houben, Ialma, Laïs, Wannes Van de Velde en natuurlijk Panta Rhei.

Het trio kenmerkt zich door een hoog muzikaal niveau, het plezier van het spel en de muzikale kruisbestuiving.

Luc Pilartz /viool, doedelzak
Aurélie Dorzée /viool, altviool
Didier Laloy /diatonische accordeon


FIDDLERS ON THE MOVE #04

A folk violin project hosted by Wouter Vandenabeele
5 dagen lang workshops & concerten in het teken van de (folk)viool

Vijf dagen in het teken van de (folk)viool boordevol workshops en concerten, onder artistieke leiding van Wouter Vandenabeele.
Wouter Vandenabeele is een gewaardeerde en internationaal erkende violist, arrangeur en componist. Hij maakte een 30-tal cd's, speelde honderden optredens met ‘Ambrozijn’ en zijn wereldorkest ‘Olla Vogala’ en zat (zit) achter ontelbare andere projecten. Hij is bovendien een ervaren lesgever die sinds 2007 instaat voor de lessen wereld- en folkviool in De Centrale. Voor het 4de jaar op rij organiseert hij samen met De Centrale dit hoogst originele (folk)violenfestival, waarop hij een aantal van zijn meest getalenteerde collega's violisten uit binnen- en buitenland uitnodigt ... a folk violin project genaamd ‘Fiddlers on the Move’.

Graag uw extra aandacht voor:

Festivalpas (workshops & concerten) in VVK = € 90 // € 18 (UITPAS Kansentarief). Festivalpas enkel via fiddlersonthemove@gmail.com

OPGELET DIT CONCERT IS VERPLAATST NAAR:
LOGOS TETRAËDER: Bomastraat 24-26-28, 9000 Gent

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
08 maart 2019 20:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 10,00
-18 € 7,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 7,00
Uitpas kansentarief enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 2,60
Avondkassa € 13,00
avondkassa met Uitpas Aan de avondkassa op vertoon van Uitpas € 10,00
Groepstarief vanaf 10 personen - enkel telefonisch en aan de Uitbureau balie Aan de balie van het uitbureau of bij telefonische reservatie € 7,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.