Shalan Alhamwy en Jonas Malfliet - Damast Duo

Violist Shalan Alhamwy en accordeonist Jonas Malfliet stellen hun eerste album Safar voor, "reizen" in het Arabisch. Het album reist van Syrië naar België, langs traditionele melodieën uit o.a. Syrië, Turkije, Bulgarije, Hongarije, Duitsland en België. Deze werden gearrangeerd met elementen die ook op reis goed van pas komen: improvisatie, nostalgie, vriendschap en virtuositeit.

Hun groepsnaam Damast Duo verwijst naar de stof damast, afkomstig uit Damascus, de hoofdstad van Syrië. Damast raakte doorheen de geschiedenis zeer populair in Europa.

Shalan Alhamwy

Syrische violist en componist. Opgeleid als klassiek muzikant, met zijn achtergrond in de Arabische muziek, beheerst hij uitstekend zowel het spelen als het componeren van de beide genres.

Als componist, schreef en arrangeerde Shalan muziek voor tal van orkesten, ensembles, zangers, films en tv-shows.
Hij speelt samen met GFVP (Gent Folk Violin Project), Olla vogala, EPO (Expat Philharmonic Orchestra), Damast Duo, en hij is de artistieke leider van Jiraan ensemble.
In Syrië was hij lid van het Syrisch Nationaal Symfonieorkest, het Nationaal Orkest voor Arabische Muziek en het Kamerorkest van Damascus.
Hij doceerde viool- en kamermuziek in het muziekcollege van de Albaath Universiteit in Homs en in de Solhi Alwadi muziekschool in Damascus.

Jonas Malfliet

Jonas heeft een master in de rechten, maar volgde zijn hart en is nu voltijds muzikant en componist.
Hij speelt piano en accordeon, en voelt zich in heel wat muziekstijlen thuis.
Hij toerde met wereldmuziekorkesten zoals Les Busiciens, Olla Vogala en Transpiradansa in Europa, China, Congo en Zuid-Afrika.
Met de Syrische violist Shalan Alhamwy richtte hij Damast Duo op, hij maakt deel uit van Syrisch-Turks-Belgisch orkest Jiraan, en is huispianist van het Radio 2 programma De Rechtvaardige Rechters.
Jonas genoot zowel een klassieke als een jazzopleiding, en schoolde zich verder bij op tal van internationale muziekstages. Hij is gecertificeerd Soundpainter en een ervaren leraar (Ethno, Muziekpublique).(c) Niko Himschot

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
15 maart 2019 20:00 21:00 ja Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 15,00
Uitpas kansentarief enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 3,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.