La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde - Irene carpentier, sopraan - Passieconcert “Il pianto di Maria”

De tranen van Maria zijn voor vele componisten dè inspiratie geweest om hun innigste en meest persoonlijke werken te creëren. Deze werken geven dan ook uitzonderlijke inkijk op het gevoelsleven van componisten die enerzijds de mystiek en het erbarmen, maar ook de kracht en troost van het Passieverhaal in muziek probeerden om te zetten. La Chapelle Sauvage kiest bovendien voor de 'intieme' passiewerken die dit bedroefde moederhart vanuit verschillende perspectieven benaderen. Zo serveert dit concert een breed palet aan muzikale kleuren via hoogtepunten uit passiewerken van Händel, Ferrandini, Mozart, Schubert, Rossini, Chopin, Massenet en Fauré.

Laat je meenemen op een mystieke passiereis en ontdek de fascinerende diepgang van deze uiterst gevoelige werken!

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij steeds opzoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
13 april 2019 20:00 21:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 15,00
-26 € 7,50
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van Uitpas en ID € 3,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.