America Brito & His Band Survivor - Globalicious #05

Globalicious is een uniek cultureel evenement en een global grooves party. Filosoof-auteur Bleri Lleshi (aka DJ Bruselo) lanceerde het Globalicious-concept met succes in zijn thuisstad Brussel en liet de formule overwaaien naar Gent, waarbij lokale én internationale artiesten en DJ's diverse muziekgenres brengen, van cumbia en balkan tot arabesque en global funk, van coupe décalé over hiphop, dancehall, reggae, dabke en zoveel meer ...

20:00 Climate Globatalk
22:00 Dansinitiatie funana/coladeira
23:00 AMERICO BRITO & HIS BAND SURVIVOR
24:30 DJ Rocky Marsiano & DJ Bruselo
03:00 Einde

AMÉRICO BRITO & HIS BAND SURVIVOR
Américo Brito werd geboren in Kaapverdië (Ilha do Fogo) maar hij emigreerde eind jaren '70 al op jonge leeftijd naar Portugal. Daar neemt hij in 1980 zijn eerste plaat op, en het wordt onmiddellijk een klein meesterwerkje : 'Sintado na Pracinha'.

Een paar jaar later wijkt hij net als veel andere Kaapverdianen uit naar Nederland, waar hij zijn leven en muzikale carrière verder uitbouwt. Hij richt er achtereenvolgens de groepen 'Babylon' en 'Djarama' op.

Na de split van 'Djarama' eind jaren '80 begint hij aan een succesvolle solocarrière. In zijn beginperiode was Américo Brito behalve muzikant ook nog een verdienstelijk dj. Zowel met zijn bands als met zijn platen was hij dé ambassadeur van de Kaapverdiaanse funana, coladeira en andere Afrikaanse/Creoolse muziekstijlen.

Americo Brito betekende heel veel voor de niet-westerse muziekcultuur van zijn thuisbasis Rotterdam. Zo zou jij ooit mee aan de wieg gestaan hebben (en zelfs de naam gekozen hebben) van het populaire Dunya Festival (1977-2012).

Mede dankzij de reissue-boom (de heruitgave van oude lp's en singles die onder dj's gelden als vergeten parels) wordt ook Américo Brito - na een paar stillere jaren - opnieuw geïntroduceerd bij een jong(er) en hip publiek .

Hoog tijd dat ook Gent kennismaakt met de vergeten parels van Américo Brito

Jorge do Rosario - keyboards
Kinkin Gomes -gitaar
Skontche - gitaar
Roberto Matias - bas
Felisberto Santana - drums en percussie

co-org. DEMOCRAZY

  • Artiest: America Brito & His Band Survivor
  • De Centrale - 9000 Gent Staanplaatsen en ongenummerde zitplaatsen
  • http://www.decentrale.be
  • Genre: wereldmuziek - reggae - funk
  • Thema: De Centrale
  • Plaatsen: Staanplaatsen en ongenummerde zitplaatsen


(c) Américo Brito

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
07 juni 2019 20:00 03:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 10,00
-18 € 7,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 7,00
Uitpas kansentarief aan de balie UB met IDkaart en Uitpas € 2,60
Avondkassa avond zelf in de Centrale € 13,00
avondkassa met Uitpas avond zelf in de Centrale € 10,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.