Ons Gent, vroeger en nu - Sneukelaperitief 'Gent verliefd op haar streekproducten'
Stadsvertellingen: Gent met een hoek af!

Gent houdt van haar streekproducten. Heimwee naar de oude, trots op de huidige. Zelfs een neuzenoorlog wordt gekoesterd. We staan stil bij de oorsprong van onze Gentse streekproducten als de neuzekes, onze Oost-Vlaamse vlaai en snoepgoed, de mastellen, de waterzooi, de Brusselse wafel die uit Gent komt, Gentse wijn en bier, de mosterd, den druppel.

We eindigen in een volkscafé waar er nog echte kroakmandels, gepofte erwten, gegeven worden. Tussendoor vertelt de gids ook over de oorsprong van gerechten die we aantreffen op Gentse menukaarten: een kyrr, een dame blache, de tapas, een Gin-tonic, de vol-au-vent, onze frietjes, de cappuccino, de St-Jacobsschelpen,... Als het ware de geschiedenis op ons bord. Met zeven proevertjes tijdens de wandelvoordracht.


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
20 juli 2019 10:30 12:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 12,00
Uitpas kansentarief € 2,40
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.