Majid Bekkas' Afro Gnawa Jazz ensemble
Ghent Gnawa Festival - Les Fils d'Afrique

Ghent Gnawa Festival geeft een centrale plaats aan de creatieve ontplooiingen van een aantal gerenommeerde maalems. Majid Bekkas is een van de eersten die de klassieke gnawa uit de traditie tilde om de stap te zetten naar een meer eigentijdse muziekbeleving, niet zelden in samenwerking met muzikanten met uiteenlopende achtergronden.

Na talrijke muzikale omzwervingen met verschillende grote namen uit de jazzmuziek (Pharoah Sanders, Archie Shepp, Joachim Kuhn, Louis Sclavis) presenteert Majid Bekkas zijn project Afro Gnaoua Jazz Ensemble. Het project richt zich ten volle op de Afrikaanse roots van de gnawa, met muzikanten die enerzijds verknocht zijn aan de traditie maar terzelfdertijd openstaan voor nieuwe muzikale verrassingen. Dit project is het resultaat van een lange vruchtbare muzikale samenwerking met o.a. de uit Mali afkomstige balafonspeler Aly Keita. Majid Bekkas en Aly Keita werken al samen al sinds 1998 . Ze gingen heel vaak samen op tour en in 2010 brachten ze (in België!) het album 'Makenba' uit, destijds door het Britse Wereldmuziektijdschrift Songlines uitgeroepen tot één van de beste Gnawa Fusion albums ooit.

De andere muzikanten die Majid voor dit project flankeren zijn evenmin van de minsten: de uit Mozambique afkomstige bassist Childo Thomas (o.a. bekend voor zijn samenwerking met de Cubaanse pianist Omar Sosa) en de Belgische fluitist/saxofonist Manuel Hermia.

Majid Mekkas : guembri, gitaar, n'goni
Aly Keita : balafon
Childo Thomas : bas
Manuel Hermia : sax en fluiten

Ghent Gnawa Festival kwam tot stand i.s.m. Stad Gent, Festival van Vlaanderen (OdeGand), Handelsbeurs, MetX, School of Arts Gent (KASK & Conservatorium), Studio Skoop én Othman El Kheloufi.

Graag uw extra aandacht voor:

Abonnement verkrijgbaar aan 40 euro voor de 4 concerten.


(c) Majid Bekkas

(c) Maxfullfrane

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
02 oktober 2019 20:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 17,00
-18 € 14,00
voorverkoop met Uitpas Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van Uitpas € 14,00
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van Uitpas en ID € 4,00
Avondkassa Aan de avk van de Centrale € 20,00
avondkassa met Uitpas Aan de avk van de Centrale op vertoon van Uitpas € 17,00
Groepstarief vanaf 10 personen - enkel telefonisch en aan de Uitbureau balie Enkel bij telefonische reservatie of aan de balie van het Uitbureau € 14,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.