Bassekou Kouyate & Ngoni Ba - Virtuoze ngoni-speler brengt laaiende Malinese blues

Bassekou Kouyate stamt af van een lange traditie van griots, en is de zoon van de befaamde Malinese bard Moustapha Kouyate en traditionele wedding singer Yakare Damba. Naast die goede genen bleek Bassekou al op jonge leeftijd uit te blinken op de ngoni, het West-Afrikaanse instrument dat gerust als voorloper van de banjo mag beschouwd worden - en een van de oudste instrumenten op deze planeet.

In 2007 bracht Kouyate zijn debuut uit, 'Segu Blue': een volledig akoestisch album waarop de ngoni centraal stond. Voor zijn volgende platen voegde de Malinees effectpedalen en elektrische gitaren toe aan zijn geluid, met het furieuze 'Ba Power' (2015) als hoogtepunt. Met 'Miri', verschenen begin 2019, keert Kouyate terug naar uitgepuurde songs, die dicht aanleunen bij de blues. "Kouyate's playing remains at its heart, pulsing, ingenious and spellbinding", schreef The Guardian over 'Miri'.

Bassekou Kouyate speelde in het verleden samen met virtuozen als Amadou & Mariam, Toumani Diabate, Taj Mahal, Ali Farka Touré en Béla Fleck. Na een passage met zijn band Ngoni Ba in de Royal Albert Hall in Londen werden Kouyate en co door The Independent gebombardeerd tot "beste rock-'n-rollband ter wereld". Nu speelt deze meesterlijke muzikant na 10 jaar nog eens op Gentse bodem: mis zijn passage in De Centrale niet!(c) photos by Thomas Dorn

(c) photos by Thomas Dorn

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
30 november 2019 20:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 15,00
-18 € 12,00
voorverkoop met Uitpas Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van Uitpas € 12,00
Avondkassa Aan de avondkassa van de Centrale € 18,00
avondkassa met Uitpas Aan de avondkassa van de Centrale op vertoon van Uitpas € 15,00
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van Uitpas en id € 3,60
Groepstarief vanaf 10 personen - enkel telefonisch en aan de Uitbureau balie Enkel aan de balie van het uitbureau of telefonisch € 12,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.