Anton Pann Ensemble - Moderne kijk op de klanken van historisch Roemenië

Ooit afgevraagd hoe het Roemenië van weleer klonk? Tijdens EUROPALIA ROMANIA presenteert het Anton Pann Ensemble buitengewone composities van de zeventiende-eeuwse Ottomaanse componist Dimitrie Cantemir. Hun optredens werpen een nieuw licht op deze klassieke klanken en tillen het barok-repertoire naar een hedendaags bewustzijn. Niet alleen de muziek die werd gespeeld aan het hof van de Roemeense prinsen en de bojaren, maar ook de melodieën van het platteland maken deel uit van dit oeuvre. De uitvoeringen van het ensemble blazen nieuw leven in de traditionele muziek, waardoor ze toegankelijk wordt voor jong en oud.

Anton Pann Ensemble (°2003), vernoemd naar de negentiende-eeuwse Walachijse componist Anton Pann, is een groep muzikanten met een gedeelde passie voor de oude Roemeense cultuur. Niet alleen herontdekken en promoten ze muziek van de middeleeuwen tot de late 19de eeuw, ze vergroten zo ook de zichtbaarheid van de unieke Roemeense muzikale traditie. In het verleden speelde de groep in grote Europese steden zoals Londen, Madrid en Venetië. Dit jaar markeert tevens de terugkeer van Derya Turkan en Murat Salim Tokac, die ook deel uitmaakten van het programma van EUROPALIA TURKEY (2015).

Constantin Raileanu (dirigent, componist, zang, percussie, kanun) / Alexandru Stoica (luit) / Sabin Penea (viool) / Andrei Nitescu (cello) / Emmanuel Hovhannisyan (Armeense panfluit) / Issam Garfi (fluit, bansuri, ney) / Ziya Tabassian (percussie) / Derya Turkan (kemenche) / Murat Salim Tokac (tanbur)(c) Elena Roxana Rotaru

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
13 december 2019 20:00 22:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 10,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan balie Uitbureau op vertoon van ID kaart en Uitpas € 7,00
Uitpas kansentarief enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 2,60
-18 € 7,00
Avondkassa avond zelf in de Centrale € 13,00
avondkassa met Uitpas aan de kassa de avond zelf met ID kaart en Uitpas € 10,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.