Florin Niculescu - Een muzikale brug tussen Oost en West

Viool-superster Florin Niculescu (°1967, Boekarest) leidt een internationaal kwintet samengesteld uit vijf buitengewone muzikanten. De muziek die ze brengen is een spannende fusie tussen jazz en traditionele Roemeense folklore. Niculescu en zijn band presenteren een repertoire van Roemeense liederen en jazzklanken.

Florin Niculescu is een violist van Roma afkomst. Hij wordt beschouwd als één van de beste jazz manouche-violisten en staat bekend om zijn indrukwekkende techniek en virtuositeit, maar ook om zijn muzikale gevoeligheid.

Niculescu werd geboren in een familie van opgeleide lautari of zigeunermuzikanten en begon al heel vroeg met het spelen van muziek. Tijdens het spelen op bruiloften en andere feesten ontwikkelde hij zijn sterk gevoel voor improvisatie. Hij nam tal van albums op en werkte samen met beroemde jazzartiesten zoals Jimmy Rosenberg, Babik Reinhardt (zoon van), Dee Dee Bridgewater en operadiva Angela Gheorghiu.

Florin Niculescu: viool / Daniel Kramer: piano / Christophe Brunard: gitaar / Philippe Aerts: contrabas / Bruno Ziarelli: percussie


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
15 januari 2020 20:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 10,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 7,00
Uitpas kansentarief enkel aan balie Uitbureau op vertoon van ID kaart en Uitpas € 2,60
-18 € 7,00
Avondkassa € 13,00
avondkassa met Uitpas aan de kassa de avond zelf met ID kaart en Uitpas € 10,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.