#AFF20 - Icyasha/Ellen (The Ellen Pakkies story) - Afrika Filmfestival Gent - AFGELAST!

Icyasha van Clémentine Dusabejambo (Rwanda, 2018) met Emmanuel Mugisha, Jacky Umubeyi, Abdoul Nzeyimana (17 min.) (Engels ondertiteld)

Een jongen wil voetballen samen met de andere jongens van zijn dorp. Maar ze vinden hem te 'vrouwelijk' en doen niets liever dan hem pesten en uitstoten. Hoe kan hij zijn leeftijdsgenoten duidelijk maken dat hij niet anders is dan zij?

Ellen (The Ellen Pakkies Story) van Daryne Joshua (Zuid-Afrika, 2018), met Jill Levenberg, Jarrid Geduld, Clint Brink, Elton Landrew, Ilse Klink, Amram Essop (124 min.) (Engels ondertiteld)

In 2007 wurgde Ellen Pakkies haar drugsverslaafde zoon Abie. De vraag is of Ellen Pakkies handelde uit zelfverdediging, wanhoop of berekening. Knapte er die dag iets in haar - zoals haar advocaat beweerde - of wist ze precies wat ze deed? De film begint bij de moord en vertelt, parallel aan de ontwikkelingen erna, hoe de moeder tot haar daad kwam. De rechtszaak kreeg destijds veel media-aandacht. Ellen Pakkies is nu een van de voorvechters in de strijd tegen drugs en bendegeweld in Cape Flats, een wijk in Kaapstad met veel armoede en criminaliteit.

Nabespreking met Annelies Verdoolaege (Universiteit Gent).(c) Afrika Filmfestival
 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
18 maart 2020 20:00   Koop ticket
Geannuleerd

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 6,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 3,00
Uitpas kansentarief enkel aan balie Uitbureau op vertoon van ID kaart en Uitpas € 1,80
-18 € 3,00
Avondkassa € 9,00
avondkassa met Uitpas aan de kassa de avond zelf met ID kaart en Uitpas € 6,00
Groepstarief vanaf 10 personen - enkel telefonisch en aan de Uitbureau balie Enkel telefonisch of aan de balie van het uitbureau € 3,00
Avondkassa Uitpas kansentarief Aan de avondkassa van De Centrale op vertoon van Uitpas en ID aan de kassa de avond op vertoon van ID en Uitpas € 1,80
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.