Koen Crucke, Ann De Prest en Luk De Bruyker - "Revue"
Een muziekspektakel met revueliedjes.

De titel dekt verschillende ladingen. Enerzijds wil het spektakel een overzicht bieden van het revuetheater in Gent de voorbije 100 jaar en anderzijds wil de productie een aantal markante Gentse figuren, binnen het volkstheater de ‘revue’ laten passeren.
Auteur Luk De Bruyker laat het standbeeld van Romain ‘levend’ worden en het is Romain zelf die op scene het “revuetheejoater” belicht.

Romain is de ideale ervaringsdeskundige. Hij maakte zowel de grote bloei als het verval mee en hield er zelfs een echtscheiding aan over.
Hij scheidde immers van de gevierde revue artieste Mary Brouillard op het moment dat hij besliste om te stoppen met schijven van revue’s.

We maken kennis met auteurs als Pol Speeckoart, Henri Van Daele, Paul Berkenman, Roger Piers, Eddy Daese… en markante figuren als Mary Brouillard, Lène Maréchal, Yvonne Delcour, Theo Daese, Gust Lajoie…

De liederenschat overspant meer dan 100 jaar en zowel vergeten als gekende revueliedjes worden met elkaar afgewisseld.

Koen Crucke en Ann De Prest vertolken de liedjes.
Luk De Bruyker, die opnieuw in de rol van Romain kruipt, vertelt, geeft kritische commentaar en zingt Romain’s liederen.
Het orkest bestaat uit Dirk Peeters (arrangementen/directie/piano) Rein De Vos (akkordeon/bandoneon) en Eric Rits (slagwerk).

  • Artiest: Koen Crucke, Ann De Prest en Luk De Bruyker
  • Minardschouwburg - 9000 Gent Ongenummerde zitplaatsen
  • Genre: volkstheater - muziek
  • Plaatsen: Ongenummerde zitplaatsen


(c) Frederiek Van De Velde
 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
22 juli 2021 11:00 12:20   Koop ticket
voorverkoop afgesloten - tickets beschikbaar aan de kassa ter plaatse

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 20,00
Uitpas kansentarief aan balie Uitbureau in de Veldstraat, met ID en Uitpas € 4,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.