Sofie - I Love You

Pop, jazz, funk & soul. Dat is Sofie. Een eerlijke en creatieve artieste die steeds haar eigen weg volgt.

Met haar uitgebreide stembereik slaagt ze erin elk nummer op een gevoelige en persoonlijke manier te brengen waardoor haar concerten uitzonderlijke klasse en sfeer uitstralen.

In 1974 komt haar carrière in een stroomversnelling nadat ze ‘Ontdek de Ster’ wint. Met Bob en Fred van de populaire Belgische popband The Pebbles vormt ze de groep Trinity. Met hits als ‘002.345.709 (That’s my number)’ en ‘Drop, Drop Drop’. In 1981 gaat ze solo en scoort een grote hit met ‘I love you’, één van de mooiste Belgische ballades ooit met een groot succes in Japan, Korea en Thailand.
In 1983 neemt ze deel aan de preselectie voor het Eurovisiesongfestival met het lied ‘Nummer Eén’. Ze wordt getipt als grote winnaar maar moet het uiteindelijk afleggen tegen Pas De Deux.

Met het album When Morning Comes geproduced door jazzpianist Jack Van Poll bevestigt Sofie haar bijzondere status als jazz-zangeres. Hierna richt ze met Hervé Martens (Soulsister, Paul Michiels) de groep Sofie & So-Four op. Eerst is er de cd So far, so good waarmee ze bewijst vele stijlen aan te kunnen. Dan volgt Love Loops met het duet ‘I wanna know what love is’ met de legendarische Bobby Womack. Haar internationale klasse zorgt voor andere grootmeesters op haar cd’s: Tell me something good waaraan Toots Thielemans meewerkt en Songs of the key of love met een klassiek orkest o.l.v. Dirk Brossé en Paul Carrack als special guest. In 2014 schittert ze met Ella to BacharacH. Producer Hervé Martens creëert eigentijdse arrangementen van tijdloze klassiekers zoals ‘I will never fall in love again’, ‘You’ve changed’ en ‘Walk on by’.

I Love You is een klassevol namiddagprogramma op maat van het doelpubliek.
Met Hervé Martens brengt ze eigen nummers, standards, popsongs en put ze uit een rijk Nederlandstalig repertoire. Ook vertelt Sofie leuke anekdotes uit haar veelzijdige carrière.

  • Artiest: Sofie
  • Sint-Lievenscollege - 9000 Gent Ongenummerde zitplaatsen
  • Genre: pop
  • Thema: Luisterplein 2021 | Place Musette 2021
  • Plaatsen: Ongenummerde zitplaatsen

Graag uw extra aandacht voor:

Bestel uw drankbonnen op voorhand, u spaart € 0,20 per bon uit!
U kan ongelimiteerd tickets bestellen, u wordt echter wel gevraagd zich op te splitsen ter plaatse indien uw bubbel groter is dan 8 personen - mondmasker verplicht – looplijnen zijn ter plaatse aangeduid en alles is voorzien om het event coronaproof te organiseren

 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
25 juli 2021 15:00 16:30 ja Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 5,00
Uitpas kansentarief enkel telefonisch of aan balie € 1,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.