Koninklijk Poppentoneel Festival - Sinterklaas Happening

Met Pierke van Gent bezorgt dit gezelschap zijn trouwe schare fans. Meer dan 65 jaar (!) jaar poppenspelplezier van de “hoogste plank”

Bij de start van dit seizoen gaan de voorstellingen door in een gelegenheidslocatie omdat in het kleine huistheater niet aan de coronamaatregelen kan voldaan worden. Alles is er corona proof gemaakt om een maximum aan veiligheid te garanderen.

De nieuwe tijdelijke locatie, het Parochiecentrum op het Ledebergplein te 9050 Ledeberg, ligt op een steenworp van de vaste stek en biedt plaats aan 75 toeschouwers. De zaal is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, fiets, of met de wagen. Nadat de zondagsmarkt er afgelopen is kan je vanaf 14u00 gemakkelijk op het grote plein parkeren, de voorstelling begint om 15u00.

Het eerste deel van het seizoen brengt het theater een gevarieerd programma. Gaande van dromerige sprookjes tot producties vol spanning en humor, al dan niet door het gezelschap zelf geschreven. Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL tovert telkens weer een nieuw stuk uit zijn poppenzolder tevoorschijn.Telkens trakteert Pierke van Gent en zijn vrienden u op een portie onvervalste traditie. Hun fratsen hebben de tijd getrotseerd en blijven verrassend actueel. Het maakt zowaar deel uit van ons Cultureel erfgoed!
Opvallend ook zijn de mooie decors, van het hand van Pierre De Wispelaere, stichter van het poppentheater en de mooie poppen, allemaal handgemaakt.

Het gezelschap wordt nog steeds door dezelfde familie gerund, van vader op zoon, op kleinkind, de nieuwe generatie laat een frisse wind waaien.

Tot binnenkort bij Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL

Verhaal:

Traditioneel brengt Koninklijk Poppentoneel Festival een Sinterklaasproductie. Pierke past wonderwel ook in het verhaal en doet de Sint schuddebuiken van het lachen met zijn fratsen. Dit jaar moet hij zelfs de Sint helpen om een hulp Sint te kiezen!

Na afloop van de voorstelling komt Sinterklaas op bezoek om de kinderen een pakje vol lekkers toe te stoppen. Breng alvast je mooiste tekening of gedichtje mee !

Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt en Klaas weet graag hoeveel pakjes er moeten zijn, zodat zijn paardje niet overbelast wordt!

Praktische info:

Tijdelijke Locatie: Parochiaal Centrum, Ledebergplein 21 9050 Gentbrugge
Theatergezelschap: Koninklijk Poppentoneel Festival
Organisator:
vzw Het Gentbrugs Poppentheater
Moriaanstraat 65
9050 Gentbrugge
Tel 09 231 44 88
www.festival-poppentoneel.be


 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
05 december 2021 15:00 16:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 8,00
Mensen met beperking € 7,00
Uitpas kansentarief Uitpas-korting enkel geldig aan de balie of telefonisch € 1,60
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.