#AFF21 - Samedi Cinema / La Père de Nafi
AFRIKA FILMFESTIVAL GENT

SAMEDI CINEMA - Mamadou Dia, Senegal, 2016
Cast: Fallou Keita, Assana Lo
Taal: Fulani, Wolof & Frans // Ondertitels: Engels

In een kleine stad in het noorden van Senegal willen twee jonge fanatieke cinefielen, Baba en Sembene, dolgraag een film zien op het grote scherm van hun plaatselijke bioscoop voordat die voorgoed de deuren sluit.

LE PERE DE NAFI - Mamadou Dia, Senegal, 2019
Cast: Alassane Sy, Saikou Lô & Aicha Talla
Taal: Peul // Ondertitels: Engels

Een stadje in Noord-Senegal komt in de greep van een fundamentalistische groepering. Twee broers – de ene imam, de andere kandidaat-burgemeester – maken ruzie over het huwelijk van hun kinderen. Ondertussen verglijdt hun stadje langzaam in religieus extremisme. Le père de Nafi won op het Festival van Locarno zowel de prijs voor beste speelfilm als de Gouden Luipaard voor hedendaagse cineasten.

Een initiatief van Afrika Platform van de Associatie Universiteit Gent, Afrika Filmfestival Leuven, AFAM, Hourra Burkina Faso, KoumaLink, S-Eau-S Sahel, Women Up, Senegal Bantamba & De Centrale.


 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
27 oktober 2021 20:00 22:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 6,00
voorverkoop Uitpas | -18 | groep +10 Kortingen zijn niet geldig aan de avondkassa € 3,00
Uitpas kansentarief Aan balie Uitbureau | telefonisch | aan avondkassa indien plaatsen beschikbaar € 1,80
Avondkassa € 9,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.