#AFF21 - Icysha / Ellen : The Ellen Pakkies Story
AFRIKA FILMFESTIVAL GENT

ICYASHA - Clémentine Dusabejambo, Rwanda, 2018
Cast: Emmanuel Mugisha, Jacky Umubeyi, Abdoul Nzeyiman
Taal: Kinyarwanda // Ondertitels: Engels

Een jongen wil voetballen samen met de andere jongens van zijn dorp. Maar ze vinden hem te ‘vrouwelijk’ en doen niets liever dan hem pesten en uitstoten. Hoe kan hij zijn leeftijds-genoten duidelijk maken dat hij niet anders is dan zij?

ELLEN: THE ELLEN PAKKIES STORY - Daryne Joshua, Zuid-Afrika, 2018
Cast: Jill Levenberg, Jarrid Geduld, Clint Brink, Elton Landrew, Ilse Klink, Amram Essop
Taal: Afrikaans, Engels // Ondertitels: Engels

In 2007 wurgde Ellen Pakkies haar drugsverslaafde zoon Abie. De vraag is of Ellen Pakkies handelde uit zelfverdediging, wanhoop of berekening. Knapte er die dag iets in haar – zoals haar advocaat beweerde – of wist ze precies wat ze deed? De film begint bij de moord en vertelt, parallel aan de ontwikkelingen erna, hoe de moeder tot haar daad kwam. De rechtszaak kreeg destijds veel media-aandacht. Ellen Pakkies is nu een van de voorvechters in de strijd tegen drugs en bendegeweld in Cape Flats, een wijk in Kaapstad met veel armoede en criminaliteit.

Nabespreking met Annelies Verdoolaege (Universiteit Gent), Milton Van Wyk en Dora Scott.

Een initiatief van Afrika Platform van de Associatie Universiteit Gent, Afrika Filmfestival Leuven, AFAM, Hourra Burkina Faso, KoumaLink, S-Eau-S Sahel, Women Up, Senegal Bantamba & De Centrale.


 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
29 oktober 2021 20:00 22:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 6,00
voorverkoop Uitpas | -18 | groep +10 Kortingen zijn niet geldig aan de avondkassa € 3,00
Uitpas kansentarief € 1,80
Avondkassa € 9,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.