Luisterplein @ Gentse Feesten

10 jaar geleden kregen wij de kans een gratis muziekplein te mogen organiseren tijdens de Gentse Feesten. Het François Laurentplein (aan één van de invalswegen van de feestkern, zijnde SintBaafsplein) kwam vrij en wij kregen de eer deze te mogen invullen met fijne muziek voor een fijn,luisterbereid publiek.Gent is dan wel een bruisende culturele stad maar een cultureel centrum ontbreekt hier. Waardoor vaak boeiende muzikale projecten onze stad niet aandoen. Deze kwaliteitsvolle projecten krijgen een plaats op “ons Luisterplein”. Van dag één was ons concept duidelijk: kwaliteitsvolle groepen/artiesten die doorgaans in het jaar ook te zien zijn in culturele centra programmeren op ons Luisterplein, ‘een openlucht cultureel centrum’ als het ware.Het kwalitatief programma is één ding, maar het verder uitwerken van een kwalitatief concept is twee. We trekken deze lijn door naar het totaalconcept.

We richten het plein zodanig in dat het comfort van de bezoeker hoog is, dit door het aanbieden van zitplaatsen, bediening aan tafel door enthousiaste vrijwilligers en jobstudenten, door het schenken van dranken in glas, door het aanbieden van een uitgebreide kwalitatieve drankenkaart, een groene aangename en duurzame inkleding en een professioneel verzorgde klank- en licht setup. Dit alles met aandacht voor duurzaamheid. We zetten ons op vele vlakken hiervoor in: aanbod biologische producten, korte keten, duurzame en loyale samenwerkingen met tal van leveranciers,organisaties, partners, sponsors, medewerkers en diverse doelgroepen.

In tegenstelling tot andere pleinen tijdens de Gentse Feesten start onze programmatie reeds om11u00 met jazz en klassieke aperitiefconcerten. Gevolgd door het figurentheaterfestival Puppetbuskers waar gezinnen met kinderen centraal staan.
Nadien is er het ‘Luisterplein (h)erkenttalent’ waar dagelijks 5 groepen de kans krijgen om hun kunnen te tonen. ’s Avonds sluiten we af met 3 groepen/artiesten welke zorgvuldig uitgekozen worden om dagelijks binnen één dezelfde thema/genre te vallen.

Vree Wijs! Theater - regie van Johan Van Hoorde - Vrie Waaze Revue

 • 20 juli 2021 - 22 juli 2021 - 24 juli 2021 - 25 juli 2021
 • Scala
 • Genre: volkstheater - dans - muziek

Een leuke ontspannende namiddag of avond waarbij wij U verzekeren van showgehalte op hoog niveau!
Lees meer

 

Jo Decaluwe - Damiaan

Een persoonlijke visie op deze man van inzet, geloof, moed, tegenslag en succes...
Lees meer

 

The Lunatics - Improcomedy

 • 22 juli 2021 - 23 juli 2021 - 25 juli 2021
 • Tinnenpot
 • Genre: humor - comedy

The Lunatics uit Gent zijn sinds jaar en dag een vaste waarde in de improvisatiewereld.
Lees meer

 

Circo Daparro - De circustuin van Minnaert

 • 22 juli 2021 - 22 juli 2021 - 23 juli 2021 - 23 juli 2021 - 24 juli 2021 - 24 juli 2021 - 25 juli 2021 - 25 juli 2021
 • Circo Daparro
 • Genre: humor - kindervoorstelling

Unieke setting met een circusfacade zoals weleer: korte circusvoorstelling gevolgd door een parcours van workshops, een dodensprong en een uniek filmfragment.
Voor de jongeren tussen 5 en 14, maar ook voor jonge volwassenen die als groep een wijs en bindend moment willen ervaren.
Lees meer

 

Patrice Daparro - De zes Staties van het circus

 • 22 juli 2021 - 23 juli 2021 - 24 juli 2021 - 25 juli 2021
 • Circo Daparro
 • Genre: Humor - Theater

Ludieke educatieve miniwandeling die vertelt over de troeven en facetten van het circus en hierbij de relatie legt met Gentbrugge
Lees meer

 

Michaïl Bezverkhni, Sergio Agreda De Ro, Jo Decaluwe e.a. - Een... Mattheus Passie

 • 22 juli 2021 - 23 juli 2021 - 24 juli 2021 - 25 juli 2021
 • Tinnenpot - Balkonzaal
 • Genre: theater - muziektheater

Michaïl Bezverkhni – viool, Sergio Agreda De Ro – altviool, Stefaan Bataille of Zhaina Kydyrova – cello, Alexandria Leoniva – viool, Olga Zolotareva of Emmanuel Crombeen – viool, Jo Decaluwe – woord, Elif Korkmaz – kostums.
Lees meer

 

Koen De Cauter met Lamoral -

Koen De Cauter kan als geen andere Belgische muzikant verschillende muziekstijlen die thuishoren op Place Musette bij elkaar brengen…
Lees meer

 

Huisorkest Les amis de Derek -

Met Rony Verbiest op accordeon, sax en mondharmonica, Hans Van Oost op gitaar, Mario Vermandel op contrabas en Tony Gyselinck op drums.
Lees meer

 

Isabelle A en band -

Ze werd geboren als Isabelle Adam in de Gentse volkswijk De Muide. In 1990 werd haar nummer “Hé lekker beest” een grote nummer één-hit.
Lees meer

 

Sofie - I Love You

Pop, jazz, funk & soul. Dat is Sofie. Een eerlijke en creatieve artieste die steeds haar eigen weg volgt.
Lees meer

 

Pagina 1 / 7

19 juli 2019 - 28 juli 2019
François Laurentplein, Gent
http://www.luisterplein.be