Ga verder naar de inhoud
Milad Mohammadi - Adja Fassa - Haroun Iqbal

Artists in Residence | A Two-night Show Case #2

Dit is een gratis concert maar een ticket moet gereserveerd worden.

Belangrijk:

Uitbureau/de UiTwinkel is uitzonderlijk gesloten op zaterdag 15/06.

Datums

16 juni 2024 - 20:00
Tickets

Prijzen

€ 0 | Gratis

Zaalopstelling

Ongenummerde zitplaatsen

Locatie

De Centrale
Kraankinderstraat 2
Gent 9000
Meer informatie

Tijdens het seizoen 2023 - 2024 gooide De Centrale de deuren open voor 6 bijzondere residentieprojecten. Zes muzikale trajecten die elk op hun manier nieuwe artistieke routes verkennen. Twee avonden lang bieden we u een unieke blik achter de schermen van telkens een half uur per project, en drie opwindende sneak previews per avond. Mis het niet!

MILAD MOHAMMADI

Milad Mohammadi is een gepassioneerd Iraans tar-speler en multi-instrumentalist. Zijn residentieproject “chahargah” verwijst naar één van de Iraanse modi. Via een interactie met westerse concepten en instrumenten, toont hij het potentieel van Iraanse muziek, voornamelijk de melodische en ritmische capaciteiten. Milad stelt de muzikanten eigen composities voor elk met hun ritmische en melodische kenmerken, om van daaruit op verkenning te gaan.

Falk Schrauwen (percussie), NN (kamancheh), Hendrike Scharmann (altviool), Dirk Moelants (viola da gamba), Ann Vancoillie (viool) en Milad Mohammadi (tar en compositie).

ADJA FASSA

Tijdens haar 'Physical Gospel' residentie in De Centrale buigt Adja Fassa zich over de ontwikkeling van een fysiek-melodisch vocabulaire dat de menselijke intuïtie aanspreekt. Haar focus ligt op de concrete instrumenten die nodig zijn om een 'sfeerwereld' en een 'innerlijk universum' te creëren, die niet alleen persoonlijk beleefd kunnen worden, maar ook gedeeld kunnen worden met anderen.

Alexis Nootens (gitaar), Maxime Moyaerts (piano), Edwin Theophile (contrabas), Samuel De Vleeschouwer (drum), Emile Hennuyer (trompet) en Adja Fassa (zang/lead).

HAROUN IQBAL

Voor Haroun Iqbal is het samenbrengen van muzikanten uit verschillende culturen een ontzettend boeiend proces, een zoektocht die allen toelaat zo veel mogelijk uit hun vertrouwde muzikale kaders mee te nemen. Tijdens de residentie De Centrale verbindt Haroun zijn gloednieuwe jazzkwartet Iqnovara met de Pakistaanse sarod-maestro Asad Qizilbash. Jazz en raga gaan een unieke combinatie aan, op een manier die elke muzikant ruimte laat voor zijn eigenheid.

Asad Qizilbash (sarod), Zjef Van Steenbergen (bas), Elias D'Hooge (piano), Robbe Broeckx (drums) en Haroun Iqbal (gitaar).