Ga verder naar de inhoud
Liederen van de Zwarte Zee

Black Sea Songs . Sanem Kalfa / George Dumitriu / Joachim Badenhorst

Datums

4 mei 2023 - 20:00

Prijzen

€ 10 | Voorverkoop Uitpas | - 18 | groep + 10 | Sectorpass oKo
€ 2 | UiTPAS Kansentarief
UiTPAS

Zaalopstelling

Ongenummerde zitplaatsen

Locatie

De Centrale - Turbinezaal
Kraankinderstraat 2
9000 Gent
Meer informatie

De muziek van dit project is een intense verkenning van traditionele liederen uit de regio van de Zwarte Zee. De Belgische klarinettist Joachim Badenhorst en het Amsterdamse duo Sanem Kalfa & George Dumitriu laten ons proeven van oude (Ottomaanse) melodieën in een originele hedendaagse taal, met frisse nuances van elektronica en open improvisatie.

De Turkse zangeres Sanem Kalfa en de in Roemenië geboren violist/gitarist George Dumitriu spelen al 14 jaar samen en hebben met veel verschillende muzikanten samengewerkt. Toen Joachim Badenhorst in 2018 hun pad kruiste, voelde samenspelen als de gewoonste zaak ooit. Het leidde tot hun geprezen album Black Sea Songs uit 2020 (El Negocito Records).

De oorspronkelijke vorm van de liederen, zoals ze honderden jaren geleden werden uitgevoerd, vormen het uitgangspunt voor een eigentijdse interpretatie. Er zijn geen geschreven arrangementen, alleen instant verkenningen – een concept dat kenmerkend is voor het duo Kalfa – Dumitriu en volledig wordt omarmd door Badenhorst.

Sanem Kalfa. zang, elektronica

George Dumitriu. gitaar, altviool, elektronica

Joachim Badenhorst. klarinet, elektronica