Ga verder naar de inhoud
Koninklijk Poppentoneel Festival

De groene sage van Zeraar den Duvel

Datums

15 juli 2022 - 20:00 — 22:00
Tickets aan de avondkassa
16 juli 2022 - 20:00 — 22:00

Prijzen

€ 13 | Basisprijs
€ 2,6 | UiTPAS Kansentarief

Zaalopstelling

Ongenummerde zitplaatsen

Locatie

Stadsschool De Muze
Gravin Johannastraat 2
9000 Gent
Meer informatie

Koninklijk Poppentoneel Festival brengt sedert enkele jaren producties met politieke inslag voor volwassenen en aankomende jeugd. Ludiek en met een kwinkslag, kortom humoristische politieke satire! Steevast heeft Pierke er een rol in, dikwijls geflankeerd door zijn acolieten Loewie de Lapkensdief en Karelke de Bult. De gemeentelijke politiek worden over de kam gescheerd, maar ook de federale politici krijgen er een veeg uit de pan en heel soms duikt er een mediafiguur op. De komische toestanden worden aan elkaar geregen, zijn gevat, fijntjes en humoristisch.

Deze productie is gebaseerd op de Gentse sage van Geraard den Duivel en speelt zich af in de Middeleeuwen. Ze werd aangepast voor poppenspel en op tekst gezet door de Ledebergse volkskartiest/auteur Patrick Van Damme. Wie Patrick kent weet dat hij een 'scherp' pennetje heeft en een heel persoonlijke mening. Heel ervaren op toneel als acteur maar ook als regisseur achter de schermen, een ervaringsdeskundige zeg maar.

Het poppentheater gaat er prat op dat het niet enkel sterk is in het vertolken van rollen maar ook in het maken van poppen en decors. Deze zijn allemaal handgemaakt. Hier wordt niets aan het toeval overgelaten. Het stuk is volledig af, op alle vlakken. Een genot voor oor en oog.

Om de theaterervaring compleet te maken kan er vooraf en tijdens de pauze een drankje en een hapje genuttigd worden. Ook na de voorstelling kan men er nog even nakaarten en kennis maken met de artiesten achter de poppen.