Ga verder naar de inhoud
Openingsconcert Fair Fashion Fest

Dobet Gnahoré

Datums

22 april 2022 - 20:00

Prijzen

€ 0 | Gratis

Zaalopstelling

Staanplaatsen

Locatie

De Centrale - Turbinezaal
Kraankinderstraat 2
9000 Gent
Meer informatie

De Ivoriaanse Grammy-winnares Dobet Gnahoré is een van Afrika's populairste en meest geliefde talenten. Dobet Gnahoré maakt niet enkel indruk met haar stem, maar ook met haar expressieve dansbewegingen en kleurrijke stijl en dito présence. Een sterke onafhankelijke madam met de blik vooruit op een positieve toekomst. Haar meest recente album 'Couleur' werd in volle Coronacris opgenomen in Afrika en uitgebracht op 4 juni 21 op het Cumbancha label. Dobet Gnahoré staat voor dansbare grooves, elektronische beats, wendbare elektrische gitaarlijnen en pakkende melodieuze hooks. Haar recente muziek weerspiegelt de stedelijke energie van het hedendaags moderne Afrika en verstevigt haar positie als een van Afrika's meest spraakmakende artiesten.

Voor de fans van Fatoumata Diawara, Angelique Kidjo, Oumou Sangaré, Rokia Traoré en andere diva's van de Afrikaanse glabal music.

Dobet Gnahoré trad al 2 maal op in De Centrale. In 2010 deelde ze affiche en podium met Roland en in 2013 was ze de revelatie van de 4de en laatste editie van het Little Africa Festival.

Het Fair Fashion Fest vindt plaats van 22 tot 24 april 2022 in het Industriemuseum en De Centrale. Het is een initiatief van Gent Fair Trade, in samenwerking met Schone Kleren-campagne, De Centrale, Industriemuseum Gent & Weekend Knack. Gent Fair Trade is een partnerschap tussen Oxfam Wereldwinkels en de Stad Gent.